Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Generator Anvisningar för byte

Generatorer misslyckas sällan, men när de gör det, de behöver bytas. Det är batteriets jobb att starta bilen och ge ström på begäran. Generatorn är vad som håller batteriet i formen. Batterierna kommer att misslyckas oftare än en generator, men om ett dåligt batteri kan hoppade för att starta bilen, kommer generatorn ge tillräckligt med energi för att hålla motorn igång. Detta är inte sant på den andra sidan av spektrumet. Batterierna har bara reservkraft i dem, så när generatorn inte ger laddning till dem, kommer batteriet att dö och så kommer bilen. Drivremmen och generator Tillgång

Den första och självklara uppgift att ersätta en generator är att lokalisera det. Medan synlig och lätt tillgänglig på många bilar, kan andra motorer utgör en utmaning. Vid vissa tillämpningar är generatorn längst ned i motorn, vilket kommer att kräva lyftning av bilen, och, i de flesta fall, ta bort ett hjul och eventuellt en stänkskyddet att komma åt. När generatorn ligger

, du måste ta bort den negativa batteripolen från batteriet att koppla ström till generatorn, ungefär som du stänger en elektrisk brytare innan du reparerar ett eluttag.

flesta fordon idag sysselsätter en serpentin bälte som ormar kring multipla debut trissa system. Vissa import och många äldre fordon använder förskjutna block och två eller tre remmar fästa veven att driva alla de olika elektriska och drivna alternativ med kilremmar. I varje scenario, behöver remmen lindas runt generatorns remskiva att vara urkopplad. Serpentine bälten anställa en automatisk remspännare som svängs med hjälp av ett verktyg för att lindra spänningen på bandet och tillåta avlägsnande. Du behöver inte ta bort hela bandet - bara ta bort den från generatorn remskiva. V-belt applikationer kan erbjuda ett par olika alternativ för att ta bort remmen. Vanligen är två generator justerbultarna lossas längs en glidande fäste och gör att du kan flytta generatorn för att lindra remspänningen. På vissa äldre importen, kan du behöva lossa en justerskruv och sedan lossa bulten kabelstyrrullen att få det löst nog att vicka och manipulera remmen från remskivan.

När bandet tas bort, är det dags att frikoppla de elektriska anslutningarna. Normalt är dessa anslutningar är ganska synlig. Vissa kan kräva flytta en rödfärgad lock för att komma åt låsmuttern av trådarna. Det blir också en stickkontakt till generatorn och detta är vanligtvis placerad på baksidan av generatorn bostäder.

Flesta generatorer hålls till motorblocket med två till tre bultarna. Eventuella parentes i vägen blockerar tillgången till dessa bultar måste avlägsnas. När bultarna tas bort, kan generatorn sedan avlägsnas. Det finns några generatorer som anställer snäva bult bussningar och kräver att bände ur läge för att ta bort.

Att byta generatorn, omvänd ordning av förfarandet där du tog bort det.

För V -belt program eller viss import som kan använda mindre remmar, vara noga med att ställa in rätt spänning på remmen innan slutföra proceduren.
Recharge till batteriet

En generator ger laddning till batteriet för mängden energi i batteriet utvisas för att starta bilen och resterande energibehov används - såsom lampor, A /C, radio och andra elektriska alternativ. En generator är inte en automatisk batteriladdare. Om batteriet sögs torr av dålig generator, kan inre skador på batteriet har inträffat. För att skydda ytterligare skador på batteriet eller den nya generatorn byte, är det en bra idé att ladda upp batteriet med en batteriladdare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71300.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.