Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar Pitted Chrome

Chrome är kort för krom, ett naturligt inslag elektropläteras på ytan av hårdmetall för att ge det en fantastisk glans. Chrome är en mjuk metall som motstår mattas, men med tiden kommer exponering för luft och elementen få den att rosta och grop. Om inte tas om hand, kommer urkärnade krom fortsätta att försämras. Du kan polera ut mindre pitting för hand, men djup grop kräver professionell re-plating. Saker du behöver
Diskmedel
0000 fin stålull
00000 superfin stålull
bomullsdukar
krompolish
Klar spray på lack, akryl eller uretan

Visa fler instruktioner
1

Tvätta delen med vatten och diskmedel. Skölj del och torka den med en luddfri trasa. Kör nageln över urkärnade avsnittet. Om pitting inte fånga din nagel, kan du polera avsnittet med stålull. Om pitting fångar din nagel, är det för djupt för polering och behöver professionell restaurering.
2

Doppa en bit av 0000 fin stålull i vatten och lätt polera urkärnade avsnittet. Rub i ett cirkulärt mönster tills gropbildning är borta. Torka av ytan med en fuktad trasa för att avlägsna eventuella fibrer stålull.
3

Doppa en bit av 00000 superfin stålull i vatten för en slutlig polering av ytan. Rub i ett cirkulärt mönster. Torka av ytan med en fuktad trasa för att avlägsna eventuella fibrer stålull, sedan klappa torrt.
4

Använd en bomullsduk och någon form av krompolish att ta bort fina repor och ger den del en skimrande glans. Applicera krompolish till ytan av hela delen.
5

Spraya ett tunt lager klarlack, akryl eller uretan på delen för att skydda krom från oxidation. Följ anvisningarna på sprayburk, sedan applicera två till tre lager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75524.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.