Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en värmefläkt Motor i en 1997 GMC Jimmy

Till skillnad från många andra fordon, är det fläktmotorn i en 1997 GMC Jimmy förseglad inuti fläktmotorn facket från fabriken. En perforerad panelen måste kapas och avlägsnas för att ersätta en trasig motor. Det vanligaste tecknet på en felaktig fläkt skrikande eller skrikande när fläkten är inställd på en medelhög eller hög hastighet. Detta beror på motorlagren misslyckas efter många timmars användning. Ett annat vanligt problem med fläktmotorn är misslyckande av motorns ankarenheten. I denna situation skulle det enda symtomet vara en icke-responsiv motor trots önskad hastighet. Saker du behöver
8 mm batteripolen Ratchet skiftnyckel
ställa
Metric Hylsnyckelsats
Drain Tänger pan
Brukskniv
Svart silvertejp
Black self- självhäftande gummilister
Destillerat vatten
DEXCOOL kylvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Pop Öppna huven och stödja den med huven prop. Koppla bort den negativa batteripolen med en 8 mm batteri skiftnyckel.
2

Lossa skruvarna VCM till dess monteringsfäste med en spärr och metrisk socket. Lämna VCM kontakter bifogade och svänga den åt sidan och ur vägen.
3

Kläm våren klämman som håller matarslangen till kylvätskebehållaren med en tång och skjut den bort från änden av slangen. Avlägsna slangen kylvätska foder från reservoaren. Lossa skruvarna behållaren på fordonet med en metrisk hylsa och spärrskaft. Avlägsna behållaren från bilen samtidigt som du vrider den till sin sida för att förhindra att kylvätska rinner ut. Häll kylvätskan i ett avlopp pan och ställ behållaren åt sidan.
4

Koppla bort eventuella elektriska kontaktdon blockerar fläkten motorutrymme. Ta bort skruvarna i botten av den från fläkten motorkåpan med en spärr och metrisk socket. Koppla bort fläktmotorn s kabelhärvan.
5

Klipp längs de perforerade skurna linjer med en mattkniv för att separera den övre delen av locket från fläktmotorn facket. Grip den övre halvan av locket och riva den återstående sektionen av lucka bort från fläktmotorn fack längs rivlinjema. Klipp längs de perforerade linjerna på den nedre delen av luckan med en mattkniv och sedan riva den återstående delen från fläktmotorn facket tills den undre åtkomstpanelen är gratis.
6

Ta bort skruvarna som håller fläktmotorn på plats och ta bort fläktmotorn från fläktmotorn facket.
Installation
7

Ställ den nya fläktmotorn på plats inne i panelen och sätt tillbaka fläktmotor fästskruvar med en spärr och metriska socket.
8

Gå flikarna i övre och nedre fläktmotor åtkomstpaneler ihop till en panel. Klipp en bit svart tejp för att bredden på den nedre panelen och fäst den till botten ledande kanten på den nedre panelen.
9

Ställ luckan på plats och sätt tillbaka panelen behåller skruvar. Rikta de kapade delarna av panelen med fläkten motorutrymmet och försegla den skurna linjen områden med svart, självhäftande gummilister. Låt limmet satt i 15 minuter innan du fortsätter.
10

Anslut fläktmotorn kabelhärvan och de elektriska kontakterna framför fläkten motorutrymme.
11

Ställ kylvätskebehållaren på plats och installera dess fästskruv. Återanslut slangen kylvätska foder och flytta slangklämma.
12

Ställ VCM på plats och installera sina fästskruvar. Anslut den negativa batteripolen och full re-fill kylvätskebehållaren med en 50/50 blandning av destillerat vatten och DEXCOOL kylvätska tills nivån når markeringen "FULL KALL" märket.
13

Slå på tändningen och testa fläktmotorn på varje fläkt inställning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75833.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.