Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vilka är orsakerna till en skev flexplåt?

En flexplåt är i grunden ett gjutet stycke av tjock plåt som används för att ansluta motorn till transmissionen. Även om flex plattor är byggda att hålla sin exponering för värme och korrosion i åtanke, de tenderar att bli skeva många gånger på grund av en mängd olika faktorer. En skev eller böjd flex plattan kan orsaka allvarliga skador på motorn montering, vilket gör det nödvändigt att ersätta en skev flexplåt så snart som möjligt. Felaktig installation

flexplåt kommer att böja om flexplåten aggregatet inte är installerad i rät vinkel mot vevaxeln flänsen. Flex plattor får också skev om motorn eller momentomvandlaren är ur balans eftersom det ökar den totala vikten på flexplåten.
Felaktig Bolt Beslag

Felaktig bult beslag är den vanligaste orsaken till flex plattor att förvränga eller spricka. Lösa bultar, kan felaktigt anslutna flexplåt och vridmoment bultar omvandlare orsaka flex plattor böjs. Även under underhåll, om mekanikern inte följer rätt ordning (ta bort momentomvandlaren och flex bultar plattan innan du tar bort motor eller växellåda bultar), leder detta oundvikligen till en krökt flexplåt.


Bad Starter Drives

En felaktigt installerad starter enhet kan orsaka flexplåten församlingen att snabbt avklinga leda till sprickor eller en skev flexplåt. Dessutom kan vissa enheter starter kräver användning av starter shims. Om dessa shims är frånvarande när startmotorn enheten används, kommer detta att leda till felaktig inriktning av flex plattan och få den att böja över tiden.
Andra orsaker

Flex plattor kan också bli skev på grund av utslitna pump bussning i transmissionen. Dessutom, kan vevaxeln slitage också så småningom leda till en skev eller böjd flexplåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72961.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.