Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en trasig Tändstift

En motorns tändsystem kräver en gnista för att antända bränsle som används för att förflytta kolvarna i motorblocket. Ett tändstift ger denna funktion för alla bensinmotorer, medan ett glödstift används för diesel-motorer. Tändstift kan gå sönder vid rutinmässigt underhåll, eftersom de är gjorda av lätta porslin material. Ta bort trasiga tändstift kan vara en mödosam syssla, men med rätt verktyg och instruktioner, kan uppgiften utföras med lite svårigheter. Saker du behöver
Air kompressor och slang
Rotunda verktygslåda Flighter Long långtgående spetstång
Motorcraft förgasare Styling
Tändstift bort spärr
Visa mer instruktioner
1

bort kablaget från toppen av tändstiften och ställ dem åt sidan. Kablarna kommer antingen dra bort, eller vrida moturs och sedan dra bort, beroende på modell.
2

Blås ut tändstiftet väl använda en tryckluftsslang. Detta kommer att ta bort eventuellt skräp eller flisas porslin från brunnen.
3

Skruva ur tändstiftet ungefär en fjärdedel av ett varv, om möjligt. Om kontakten är beslagtagits på fästet (oftast på grund av sotavlagringar), fyll brunnen med 1/2 till 3/4 tsk. av förgasare Tune-Up renare (finns på bildelar butiker). Låt det dra i 15 till 20 minuter.
4

Sätt tändstiftet borttagningsverktyg i brunnen tills spärr änden sitter tätt runt den sexkantiga av pluggen, vrida fram och tillbaka tills den lossnar, Skruva loss hela vägen, vrida moturs. För brutet eller brutna porslin, använd ett kit Rotunda verktyget och följ instruktionerna för utvinning, om porslinet inte är bruten, använda en uppsättning lång långtgående tång för att greppa elektroden slutet, åtdragning och lossning det fram och tillbaka tills kontakten avlägsnas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71815.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.