Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Parking Sensor på en 2011 X5

Parkeringen längdkontroll option på BMW: s 2011 X5 lastbil använder ultraljudssensorer integrerade i stötfångarna att hjälpa manövrera trånga utrymmen, till exempel för parkering. PDC sensorer upptäcka föremål inom 7 meter från X5, och beroende på PDC alternativet, avger en hörbar närhet varning, samt visuell varning på kontrollpanelen displayen i mitten av instrumentbrädan ovanför ventilerna. Ersätt en sensor i händelse av en felfunktion som anges på manöverpanelen. Saker du behöver
Mutter föraren satt
Visa fler instruktioner
främre sensorerna
1

Parkera fordonet plan mark. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna och höja huven.
2

Ta bort de fem stötfångare trim skruvar från området precis framför kylaren med en mutterdragare. Ta bort de åtta stötfångare trim skruvarna från den nedre kanten av stötfångaren.
3

Ta bort de två skruvarna från den yttre kanten längst ner framsidan av varje hjulhus trim med hjälp av en mutter drivrutin. Unsnap stötfångaren trim fångst från hjulhuset trim på båda sidor.
4

Släpp stötfångaren trim fångster ligger på båda sidor av stötfångaren trimma strax under den drivande ljus och vid de övre hörnen av trim bredvid den smala gallret remsan i mitten
5

Separat trim från fordonet något och koppla bort den elektriska kontakten från PDC sensor omvandlare placerad på framsidan av trim strax under det inre passagerarutrymmet trim fångst och på varje sida av trim. Har en andra person hjälpa dig dra trim rakt fram och av fordonet.
6

Koppla den främre givaren hållare från de fyra kvarhållningstapparna på trim. Ta bort givaren. Kontrollera att gummiringen ordentligt platser på den nya givaren. Montera den nya givaren på trim och vara säker på att den sitter rätt.
7

Avlägsna gummistövlar från sidan givare. Lossa givaren hållarna och dra ut givaren ur hållarna. Montera de nya givarna i hållarna. Kontrollera att gummiringen ordentligt platser på givaren och att givaren ordentligt platser i hållaren.
8

Håll trim på plats strax framför sitt installerade läge med hjälp av en medhjälpare. Anslut de elektriska anslutningarna till givaren terminalerna. Installera gummistövlar på givarna. Skjut beklädningsdetalj helt på plats och engagera de fyra främre clipsen och de två clipsen sida. Installera alla skruvarna och drag åt med en mutterdragare.
Bakre sensorerna
9

Lokalisera de fyra givarna i den bakre stötfångaren. Två ligger rätt över avgasrören och två är under varje hörn av registreringsskylten.
10

ligga på marken och nå upp bakom den bakre stötfångaren. Koppla sensorns elektriska kontakten från dess givare terminal.
11

unsnap hållartungoma från givaren och dra den ur hållaren.
12

Installera den nya givaren i hållare och engagera kvarhållningsflikama. Kontrollera att gummiringen sitter ordentligt på givaren och att givaren ordentligt platser i hållaren.
13

Anslut den elektriska kontakten till givaren terminalen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75814.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.