Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man förbereder för en Pulverlackering

Powder appliceras genom upphettning ett föremål och sedan doppa den i en tank med fluidiserad eller luftad, pulverlackering. Den pulverlackering värms så det smälter och vidhäftar till objektet. Pulverlackering kan även appliceras genom sprutning elektrostatiskt laddat pulver-coat färg på objektet och sedan värma för att slutföra processen. Pulverlackering används ofta som en yta för många bildelar, inklusive bromsok, motorblock och ramar bil. Innan pulverlackering process kan inledas, måste objektet vara ordentligt förberedd att ta emot pulverlack för ordentlig vidhäftning. Saker du behöver
Skruvmejsel
justerbart Tång skiftnyckel
Sandpapper
Rag
metyletylketon (MEK) katalog Hög temperatur maskeringstejp caps
silikon eller pluggar
Visa fler instruktioner
1

bort delar knutna till objektet som ska pulverlackerad. Lossa och ta bort bultar eller skruvar som håller delarna på plats och ta bort packningar och lager som inte behöver vara pulverlackerad från objektet. Använd en skruvmejsel, skiftnyckel eller tång, för att ta bort delar.
2

Sand objektet du har pulverlackerad med sandpapper för att ta bort gammal färg eller rost. Börja med ett grovt slippapper och byt till gradvis finare korn tills metallen exponeras och är fri från all färg och finish.
3

Torka ytan med metyletylketon (MEK ). Bära handskar och säkerhetsglas, häll MEK på en trasa. Torka av objektet för att ta bort skräp och damm kvar från slipning processen.
4

Tape utanför områden av objektet, inklusive gängor, då pulverlack inte bör tillämpas. Omfatta de områden som ska undantas från pulverlackering med hög temperatur maskeringstejp.
5

Cover exponerade gängor och andra små delar som inte kan avlägsnas med proppar och pluggar. Placera locken och pluggar ordentligt på delarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73854.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.