Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Regulator fönsterhiss i en 1993 F-150

Ford erbjöd en regulator makt fönster som extrautrustning i 1993 års F-150 lastbilar. Makten fönster regulator ersätter den manuella fönster vev med en elmotor som styrs av strömbrytare på dörrpanel. Fel i kraftförsörjningen fönster regulator kan uppstå över tiden på grund av dålig smörjning som ökar friktionen i systemet. Friktionen leder till en ökad belastning och isolationsgenomslag inuti motorn. Dåliga motorer inte är funktionsdugliga och måste bytas ut för att återställa funktion fönsterhiss. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Liten platt skruvmejsel
Borrmotor
1/2-tums borr
Ratchet
Ratchet förlängning
Socket set träpinne
Inch-pound momentnyckel
Tryckkänsligt vattentät tejp D6AZ-19627-A eller motsvarande organ tejp
Visa fler instruktioner
1

Ta makten fönstret styra fasthållningsskruven från fönstret kontroll och dörrlås brytarhus, med en stjärnskruvmejsel. Separera försiktigt höljet fönstret kontrollen från dörrpanel tillräckligt för att få tillträde till undersidan av kåpan. Dra inte huset någon längre än nödvändigt eller du riskerar att skada de elektriska anslutningarna på kontrollen.
2

Ta bort de tre skruvarna som håller fönstret kontroll och dörrlås switch, och ledningar på plats under styra bostäder. Dra höljet av kontrollerna. Mata ledningar och styr tillbaka genom kontroll öppning i dörrpanel.
3

Leta lucklisten kartnålen på bakkanten av dörrpanel mot botten. Bänd försiktigt loss den mittersta knappen på kartnålen en kort sträcka med en liten platt skruvmejsel för att lossa stiftet, dra sedan stiftkroppen ur panelen.
4

Ta bort skruven som ligger inom armstöd dra med en stjärnskruvmejsel. Avlägsna skruven från den övre kanten område av trim panel med en stjärnskruvmejsel.
5

Ta bort den övre dörrpanel från dörren. Ta bort de fem skruvarna från botten av den undre dörrpanel och karta fack med en stjärnskruvmejsel. Ta bort den nedre kåpa från dörren om lastbilen har den tvådelade Lo-serien beklädnaden.
6

Ta bort de fyra skruvarna från botten av trim panel med en stjärnskruvmejsel. Ta bort panelen från dörren om lastbilen har ett stycke Hi-serien beklädnaden.
7

försiktigt bort plasten vatten sköld utanför innerdörrpanelen. Placera vatten sköld åt sidan, självhäftande sidan uppåt, på ett säkert ställe där limmet inte kommer att bli förorenade med damm eller grus.
8

Koppla fönstret motor tråd strömförsörjning från ledningsnätet inom dörren.
9

Lokalisera borra gropar i innerdörrpanelen över två oexponerade motordrift fästskruvarna. Kontrollera bakom groparna och göra vissa det finns inga sladdar i linje med groparna. Borra ett hål genom varje borra gropar med en 1/2-tums borr och borra motor. Ta motorn fästskruvarna genom de borrade två hål och andra befintliga hål över motordrivenheten med en ratchet, förlängning och uttag.
10

Skjut enhetens motor bilresa från den inre dörrpanelen till frigöra den från fönstret regulatorn armen. Skjut fönstret till helt höjt läge och stötta den på plats med hjälp av en kort träpinne. Ta bort den gamla motorn från dörren.
11

Montera den nya motorn i dörren och engagera den med fönstret regulator. Dra motorn fästskruvar till 50 och 85 tum-pounds med en tum-pound momentnyckel, utbyggnad och uttag.
12

Applicera två, 1-tums fyrkantiga bitar av tryckkänsliga vattentät tejp över borrade hål i den inre dörrpanelen.
13

Anslut fönstret motor tråd strömförsörjning till kabelnätet. Ta bort pluggen fönstret prop. Aktivera fönstret motorn med fönstret kontroll, och kontrollera hela fönstret drift
14

Inspektera hålen dörren dränering placerad vid botten av dörren,. Göra vissa de är öppna och fria från skräp <. br>
15

Montera plast vatten sköld på den inre dörrpanelen. Se till att limmet håller skölden på plats runt tillgång hålet i den inre dörrpanelen.
16

Montera den nedre dörrpanel och skruvar panel på tvådelade Lo-serien Dörrklädsel. Mata styreffekt fönster och dörr lås brytaren genom hålet i den övre dörrpanel, och engagera den övre panelen med den undre panelen. Montera de övre dörrpanel skruvar.
17

Mata styreffekt fönster och dörr lås brytaren genom hål i ett stycke Hi-serien dörrpanel, sedan installera dörrpanel skruvar.
18

Sätt lucklisten kartnålen kropp i sitt hål i panelen. Tryck på knappen i mitten av kartnålen för att expandera tappen och engagera den i innerdörrpanelen.
19

Montera fönstret kontroll och dörrlås omkopplaren i sitt hus och installera tre kontroll-till- bostäder skruvarna med en stjärnskruvmejsel. Montera huset på dörrpanel och installera höljet fästskruven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75813.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.