Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Effekter av Cam Timing på en V8

Kamaxlar är långa metallstänger med olika ovaler av formad metall (kallas lober) som styr öppningen och stängningen av motorns ventiler. Ventilerna är exakt tidsmässigt för att öppnas och stängs baserat på förbränning inuti motorcylindern. Tillverkarna tenderar att skapa milda kamaxlar som ger jämn och tomgång, och hjälpa en motor producerar ett brett sortiment av makt. Du kan ändra kamaxelns timing genom att ersätta fabriken kamaxlarna med eftermarknaden enheter, vilket är en populär uppgradering alternativ särskilt bland V8 ägare. Kamaxel Plats

Kamaxeln kommer att ligga på olika platser baserade på utformningen av V8. I en tryckstång V8 en kamaxel är begravd i mitten av motorblocket. Metallstänger (kallade stötstänger) används i samband med vipparmar ansluter kamaxeln till ventiler. I en överliggande kamaxel V8 (OHC), antingen en enda (SOHC) eller dubbel (DOHC) kamaxlar sitter ovanför motorn bankerna. Lyftare och fjädrar används för att manövrera ventilerna. En SOHC kan ha vipparmar eftersom endast en kamaxel driver båda cylindergrupper.
Kamaxel Operation

kamaxeln roterar bygger på en kedja som löper från vevaxeln. Eftersom kamaxeln snurrar, loberna på kamaxeln bringa ventilerna att öppna och stänga. Tillverkarna skapar kamaxlarna med mild timing som försäkrar intaget och avgasventilerna är inte öppna samtidigt - kallade överlappning. Medan tidigare V8s sysselsatt fast timing, dagens moderna motorstyrsystem tillåter variabel tidsinställning, där ventiltiderna ändras genom att flytta kamaxeln för att justera för motorns varvtal, vilket i praktiken förskott eller hämmar ventiltider.


Performance Improvement

Stora prestandaförbättringar kan erhållas med en eftermarknad eller förändrad fabriken kamaxel som förskott timing. När en motor intag och delsystem avgas förändras, ändras detta luftflödet i motorn, och därmed en reviderad kamaxel kan optimera ventil drift. Dessutom, genom att tillåta viss överlappning (där både insugs-och avgasventilerna är öppna samtidigt), är motorns prestanda ökat på bekostnad av fattiga och hackig tomgång (vilket är ett plus för de flesta V8 entusiaster).

Tuning

att optimera kamaxeln prestanda, måste du ha bilen trimmad efter installationen. Medan kamaxeln styr timingen av ventiler, kommer bränslet och gnista (injektorer och spolar) behöva justeras för att matcha den reviderade luftflödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75577.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.