Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Frontier U-Joint

Vibrationer eller banging ljud i baksätet på din bil vid växling kan indikera en sliten eller skadad U-joint. Om du behöver byta ut en U-fog i din bil, kan du få leden på de flesta bildelar butiker samt hyra alla verktyg som du behöver. Ett slitet U-fog som inte repareras så småningom kommer att skada den differentiella, transmissionen eller misslyckas helt och skada drivaxeln. Du kan ändra en U-joint hemma på uppfarten eller garaget och spara lite pengar i det långa loppet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Paint
Hylsnyckelsats
Wrench in
Tänger
U-joint press
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under den bakre differentialen av din Frontier och höja trucken tills du har det högt nog bekvämt att arbeta under det. Stödja lastbil på en uppsättning pallbockar, se till läktaren är på plan mark så att trucken inte flytta eller flytta.
2

Placera växeln i neutralläge så att drivaxeln kommer att snurra fritt för hand. Markera drivaxeln monteringsfläns och monteringsflänsen på differentialen med en färg markör före demontering dem så att du kan sätta ihop dem med samma inriktning. Addera 3

Ta bort de fyra bultar från det bakre fästet genom att ta bort muttrarna från baksidan med en skiftnyckel och dra åt bultarna ur flänsen. Släpp den bakre delen av drivaxeln ned under differentialen och för enheten axeln ur slip gemensamma vid den bakre delen av transmissionen. Ta bort drivaxeln från under lastbilen.
4

Ta bort U-joint klämmorna från drivaxeln på båda ändar. Det finns åtta clips, fyra på varje ände, och de kan avlägsnas genom att klämma på tungor på klämman tillsammans med tång sedan lyfta ut dem.
5

Avlägsna U-fog genom att trycka locken ut med ett U-gemensamt pressmeddelande. Om du inte har en press, kan du hyra eller köpa en i de flesta bildelar butiker. Pressen ser ut som en stor C-klämma och fungerar ungefär på samma sätt.
6

Placera den fasta änden av den U-fog tryck över ett lock och den gängade axeln på den motsatta locket. Vrid den gängade axeln med en hylsa och spärrskaft, skjuta locket genom drivaxeln oket. Vänd på pressen över och tryck U-fog tillbaka den motsatta riktningen för att ta bort den andra hatten. Upprepa denna process tills du har tagit bort de U-fogar vid båda ändarna av drivaxeln.
7

Placera den nya U-fogar i axeln som arbetar på en ände i taget. Använd U-gemensam presskonferens för att trycka locken i oket och på den nya U-joint.
8

Montera klämmorna i oken utanför locken. Var säker på att de sitter i spåret på insidan av oket och helt sittplats när de installeras. Om klippet inte är helt insatt i spåret, kommer den snurra axeln rubba den och locken ska lossna och orsaka en vibration eller konkurs för det gemensamma.
9

Placera drivaxeln tillbaka under lastbil och skjut den glidok i transmissionen. Var försiktig så att du inte skadar olja sigill som du skjuter axeln i. Rikta de målade markeringarna på bakre oket och differentialen monteringsflänsen och infoga bultar igenom från framsidan av flänsen. Montera de kvarhållande muttrarna på baksidan av flänsen.
10

Håll muttern på baksidan av flänsen med en skiftnyckel, skruva sedan in skruven framifrån till 60 foot-pounds med en momentnyckel . Upprepa detta för alla fyra fästen. Höj bakdelen av trucken med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken och provköra bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71851.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.