Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Mustang Front End Alignment specifikation

Mustang har varit en av de mest kända bilarna i USA sedan Ford introducerade det 1964. Ford tog fram en ny generation av Mustang 2005 och övergav Fox-body plattform som hade använts i Mustang sedan 1970-talet. Den 2010 Ford Mustang kom i flera coupé och konvertibla klippningar, men justeringsalternativen specs var desamma för alla klippningar. Inriktningen var inte justerbar på den bakre änden av varje 2010 Mustang. Caster

castervinkel motsvarar lutningen på en imaginär linje dragen genom de övre och nedre kulleder av ett hjul. Vinkeln är baserad på noll är en vertikal linje rakt upp från marken. Om toppen av lutningen passerar på sidan av linjen mot den bakre delen av fordonet, nämligen att fordonet har en positiv caster. Om toppen av lutningen passerar på sidan av vertikala mot framsidan av fordonet, då fordonet har en negativ caster. En idealisk miljö för castervinkeln är 7,1 grader, men det kan variera med 0,75 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans om 0,75 grader.
Camber

kambervinkeln hos ett hjul är baserad på det sätt att hjulet lutar när den betraktas från framsidan av fordonet. Om toppen av hjulet lutar ut, bort från fordonet, då hjulet har en positiv camber. Om överdelen av hjulet lutar i, mot fordonet, då hjulet har en negativ välvning. Den idealiska camber inställningen är -0,75 grader men den kan variera med 0,75 grader i endera riktningen, med ett kors tolerans om 0,75 grader.
Toe-in

The tå av ett hjul är baserad på dess vinkel i förhållande till centrumlinjen hos fordonet. De flesta fordon är utformade för att vara lätt duva-rättning för att avlasta trycket från styraxeln. Detta är känt som toe-in och mäts i positiva grader eller tum. Den tå på 2010 Ford Mustang bör fastställas till 0,2 grader, men det kan variera med 0,2 grader i endera riktningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74249.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.