Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Truck Suspension Komponenter

Alla typer av bilar beroende av ett upphängningssystem för att fästa kroppen och fordonets ram till dess hjul. Avstängningar tjänar det viktiga syftet att hålla hjulen stadigt på marken. De gör också körningen bekvämare genom att minska stötar. Lastbil suspensioner liknar bil suspensioner men använda större komponenter som kan hantera den ökade vikten eller överleva den stressiga off-road körning. Springs | Boka

Skruvfjädring ligga till grund för de flesta lastbilar suspensioner. Fjädrarna förlita sig på en mycket enkel mekanisk princip av kompression för att motstå de chocker som hjulen erfarenhet. Fjädrar absorberar energi för att driva hjulen ner och hålla ramen av lastbilen nivå.
Struts

Struts är stötdämpare som går genom centrum av en lastbil suspension spole fjädrar. De innehåller komprimerad gas eller vätska som kan absorbera energi och hålla lastbilens kropp nivå, ungefär som spiralfjädern. Struts skiljer sig från spiralfjädrar i att de innehåller flera fästpunkter för montering på truckens ram och andra komponenter fjädring. En stötta kan motstå kraft i en upp-ned riktning, men också från sida till sida. Struts är starkare (och större) än de stötdämpare på små bilar, vilket gör dem idealiska för lastbilar när det paras ihop med en spiralfjäder.
Sway Bars

En lastbil har krängningshämmaren är en relativt stor del av sin upphängning. Sway barer ansluta två hjul i samma ände av lastbilen. De är inte fast, utan i stället innefatta en torsionsfjäder som absorberar energi när lastbilarna gör svängar, när kraft anbringas till hjulen ojämnt. Kräng.hämmare förhindrar kroppen av lastbilen från lutar som föraren utför en sväng och underställer detta sidled (vrid) kraft.
Dragstänger

lastbilens tie stav är en solid metallaxel som löper bredden på främre hjulupphängningen. Den fäster nära varje hjul och griper styrmekanismen. Eftersom de styrande komponenter, såsom Pitman arm och styrstag, är inte en del av upphängningsstrukturen och inte fäster direkt till hjulen, dragstången länkar styraxeln till suspensionen så att lastbilens förare kan styra hjulen oberoende av rörelsen av suspensionen.
styrarmar

En styrarm fäster varje hjul till lastbilens ram direkt. Två kontroll vapen bilda en dubbel tvärlänk, som fäster till hjulet via en kulled som gör kontrollarmen att svänga. Styrning bindningar påverkar rörelsen av styrarmen att tillämpa den kraft som vänder hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72660.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.