Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Jeep Framhjulslager

Byta framhjulslager på din jeep kräver att du byter hela enheten främre nav. Lagren är en del av en sluten enhet och inte funktionsdugliga separat. Navaggregatet håller lagren och muttrar styrspindeln på framsidan av din Jeep. Separera navet från knogen kan vara en knepig uppgift, men ersätta denna enhet själv kommer att spara en stor faktura från en verkstad eller Jeep återförsäljare. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Tänger
Hylsnyckelsats
Ratchet
kallmejsel
Hammer
antikärvningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framhjulet med en rörtång och sedan höja framsidan av jeep med en domkraft. Placera en uppsättning pallbockar under framaxeln montering och ställa Jeep på dem. Ta bort muttrarna och hjul från Jeep och ställ dem åt sidan.
2

lokalisera och ta bort sprinten från slottet mutter och drivaxel i mitten av navet montering. Använd en uppsättning av tång för att räta ut benen på stiftet, dra ut pinnen, och kassera den. Ta slottet muttern med en breaker bar och uttag.
3

Lokalisera och ta bort de två bromsok monteringstapparna fäster bromsoket till styrspindeln med en hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från rotorn och konsol stöder sedan med en bit tråd, hänger den från framvagnen.
4

tag rotorn på vardera sidan med händerna och ta bort den från navaggregatet . Ställ den åt sidan för nu, och lokalisera de tre 12-poäng bultarna som håller navet i styrspindeln. De nås från baksidan av styrspindeln.
5

Ta bort de tre navet knoge bultar med en 12-punkters hylsa och spärrskaft, ställa dem åt sidan för återanvändning senare. Flytta tillbaka till framsidan av styrspindeln och ta bort navet. Ofta navet rostar i styrspindeln och behöver lite uppmuntran för att ta bort det.
6

Placera en kall mejsel på skarven mellan navet och knoge, och sedan, slå den med en hammare, arbeta runt navet tills den lossnar från knogen. I extrema fall kommer knoge behöver värmas med en fackla för att frigöra navet.
7

Skjut navet ut från knogen och från axeln axeltapp som går genom centrum av navet . Släng den gamla navet och utplåna styrspindeln med en ren trasa. Applicera ett lager antikärvningsmedel till insidan av knogen och installera den nya navet, dra den över drivaxeln.
8

Installera fästbultarna till baksidan av navet och dra åt dem i ett korsvis med en spärr och uttag. Dra åt tills navet sitter ordentligt i knogen. Dra navaggregatet montering bultar till 75 pund-fot med en momentnyckel.
9

Installera bromsen rotorn på nya navet, positionen bromsoket över rotorn och montera bultar från baksidan sida av bromsok monteringskonsol på bromsoket. Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft tills säker.
10

Montera brickan och kronmutter på änden av drivaxeln och dra den till 175 pund-fot med en momentnyckel. Vrid kronmuttern precis tillräckligt för att låta dig installera en ny saxpinne genom hålet i axeltappen. Böj benen på sprinten över muttern för att hålla den på plats.
11

Montera däcket på hjulbultar följt av muttrarna. Dra åt muttrarna med en rörtång. Höj Jeep av domkraften står med en domkraft sedan bort läktaren och ställa Jeep säkert på marken. Dra åt muttrarna med vikten av Jeep på däcken. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72403.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.