Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Försiktighetsåtgärder för service en Toyota Prius

Toyota Prius är en hybridbil som använder både el och bensin för att köra sin motor. Vad detta betyder är att Prius huvudsak har två motorer: en bensinmotor (på 2001-modellen är en 1,5 liters, fyrcylindrig motor) och en elmotor. Detta system skapar unika problem när man måste serva bilen. "Ready" Ljus

När du sätter in tändningsnyckeln i din Toyota Prius, en "Ready" ljus eller visar signal på instrumentbrädan. När ljuset är på, kan du köra bilen även om motorn inte är igång. Därför, innan service bilen, ta ur startnyckeln och se till att "Klar" lyser inte. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i allvarlig skada eller dödsfall från elektriska stötar.

Kontrollera batteriet och kablarna för några tecken på läckage. Läckage från batteriet kan indikera att batterisyra är närvarande, och du kan vara i fara för brand samt en skada på huden om läckaget vidrör din hud. Neutralisera eventuell vätska med en mättad borsyralösningen. Addera Säkerhetsutrustning

För säkerheten under arbetet med denna hybrid fordon, är det viktigt att ha rätt säkerhetsutrustning. Eftersom du kommer att göra med elektriska komponenter, slitage isolerade eller gummihandskar. Rör aldrig en tråd eller någon annan komponent på Prius med dina bara händer. Dessutom, bära skyddsglasögon för att skydda ögonen, och bär gummisulor för att förhindra elstötar.
Inaktivera högspänningsnätsystem


helst du måste serva en Prius, är det en bra idé att inaktivera högspänningsnätsystem, detta gäller särskilt innan kroppen reparerar. Detta förfarande är relativt enkel. Kom ihåg att bära isolerade eller gummihandskar. Först, ta bort den negativa polen av Prius (typiskt, är den negativa terminalen den svarta och den positiva terminalen är den röda). Ta bort tjänsten pluggen (ligger nära bakhjulen, tillgängliga via stammen) för att garantera säkerheten. Sedan väntar fem minuter innan du börjar serva bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71531.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.