Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter servopumpen på en 1986 Oldsmobile Cutlass Ciera

Oldsmobile installerat en integrerad kuggstångsdrivna servostyrning systemet på 1986 Cutlass Ciera. En remdriven servopumpen monterad på framsidan av 2,8-litersmotorn levererar hydrauliskt tryck. Över tiden kan servopumpen bli sliten och upphör med att leverera tillräckligt tryck. Att låta pumpen gå lågt på vätska kan också skada eller förstöra de inre delarna i pumpen. Byt ut skadade eller slitna pumpar med att återställa full funktion servostyrningen. Saker du behöver
Mutter-uppsättning drivrutiner
Catch pan
Skruvmejselsats
Flare-skiftnyckel som
Plastknoppar eller tejp
Ratchet
Hylsnyckelsats
Foot -pound momentnyckel
Servostyrning remskiva installation Tool Review Ordet jack Sida 2 pallbockar
Dexron II ATF
Etylenglykol-baserade motorkylmedel
Visa fler instruktioner

1

Lokalisera fläkthuset och motorn i motorrummet på passagerarsidan brandvägg. Lossa elkontakten från fläktmotorn. Demontera fläktmotorn jordterminalen från motorn fallet med användning av en mutter drivrutin. Ta fläktmotorn fästskruvarna från fläkthuset, med hjälp av en mutter förare, och ta bort fläkten aggregatet från fallet.
2

Placera fångsten pan under vattenpumpen område motorn. Med hjälp av en skruvmejsel, lossa klämman värmeslangen vid vattenpumpen och sedan ta bort slangen från pumpen bröstvårtan. Placera slangen så att den kommer att förlora ett minimum av kylvätska medan resterande ur vägen för resten av proceduren.
3

Placera fångsten pan under servopumpen. Ta bort de hydrauliska ledningarna från pumpen med en flare-skiftnyckel. Förslut linjer med plastlock eller tejp för att minimera effektförlusten steering fluid.
4

Lossa främre pumpkonsolen-till-topplocksskruvar, med en spärr och uttag. Lossa den bakre pumpen mutter fäste justerare, med en spärr och uttag. Tryck på undersidan av den servopumpen mot motorn för att lossa bältet pumpdrivningen. Ta loss remmen från pumpens remskiva. Slutför bort de lossade bultar och muttrar och ta bort pumpen från motorn.
5

Sätt jämna änden av den gängade avdragare församling i centrumhålet i linhjulet. Installera kragen split avdragare som närmast passar storleken på mitten boss på trissan. Skjut den yttre kragen på plats över delade kragen. Håll den nedre muttern på den gängade avdragaren på plats med en skiftnyckel och vrid den gängade avdragaren medurs för hand tills den bottnar på pumpaxeln. Vrid den gängade avdragare med en Ratchet och uttag tills remskivan lossnar från pumpaxeln.
6

Demontera bakre pumpkonsolen och främre pumpfästet från den gamla pumpen, med en spärr och uttag. Montera de främre och bakre pump fästen på den nya pumpen. Dra de bakre muttrarna pumpfästet till 35 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och uttag. Dra åt de främre bultarna pumpfästet till 25 foot-pounds.
7

Placera remskivan på pumpaxeln. Trä remskiva monteringsverktyget i den gängade delen av pumpaxeln. Montera brickan och muttern på installationen verktyget. Håll den övre av installationen verktyg med en skiftnyckel och dra åt muttern med en annan skiftnyckel tills verktyget bottnar. Ta bort verktyget och se till att den yttre kanten av remskivan chefen är jäms med änden av axeln.
8

Placera pumpen på motorn. Montera de främre pumpfästet-till-cylinder bultar och den bakre pumpkonsolen justermuttern och dra åt endast för hand. Montera remmen pumpdrivning på pumpens remskiva. Dra pumpens botten bort från motorn för att dra åt bältet och dra åt bakre pumpens mutter fäste justering till 35 foot-pounds, med en fot-pund momentnyckel och uttag. Dra åt de främre fäste-till-topplocksskruvar till 25 foot-pounds.
9

Montera hydraulslangarna på servopumpen. Dra åt dem ordentligt, med en flare-skiftnyckel.
10

Montera värmaren slangen på vattenpumpen. Dra åt slangklämman ordentligt, med hjälp av en skruvmejsel.
11

Montera fläkten montering i fläkthuset. Montera fläktmotorn fästskruvar och fläktmotorn jordterminalen, med hjälp av en mutter-drivrutin. Anslut fläktmotorn elektriska kontaktdonet.
12

Använd en domkraft för att höja fordonets front. Stöd fordonet säkert med två pallbockar. Blockera bakhjulen.
13

Vrid ratten fullt åt vänster styrning stopp. Lägg Dexron II ATF till servopump behållare upp till "Full Cold"-märket på mätstickan och lämna locket från pumpen. Har en hjälpare vrid ratten från stopp till stopp minst 20 gånger med motorn avstängd medan du observerar vätskan i reservoaren för bubblor. Dra åt pumpens anslutningar och kolla efter läckor om det finns luftbubblor. Bibehålla vätskenivån i behållaren under denna procedur och börja om efter åtdragning av kopplingar om läckage upptäcks. Tillsätt vätska upp till "Full Cold" varumärket och installera locket. Center hjulen och sänk fordonet.
14

Starta motorn och kör den i två minuter. Vrid ratten från stopp till stopp och kontrollera att funktionen är jämn och det finns ingen stönande eller pipande ljud vid pumpen under drift. Kontrollera systemkraven är täta. Stäng av motorn. Kontrollera och fylla på vätskenivån i behållaren.
15

Ta bort kylarens trycket från kylaren och toppen på kylvätskenivån i kylaren. Se till att kylvätskenivån är upp till "Full Cold" märke i kylvätska överflödesbehållare.
16

Starta motorn. Vrid passagerare kontroller kupévärmare till "On" läge och låta motorn värmas upp till full arbetstemperatur. Stäng av motorn. Låt motorn svalna. Kontrollera kylvätskenivån i kylvätskan överflödesbehållare och, om nödvändigt, lägga kylvätska att ta upp det till "Full Hot" märke. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75809.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.