Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Problem med Car Luftkonditionering

En bils luftkonditionering som inte fungerar, eller inte fungerar alls, kan orsakas av en mängd olika problem, allt från trasiga knappar på konsolen för att lösa slangar. Även om de flesta luftkonditionering problem måste fastställas av en mekaniker, som har en idé om vad som händer under huven hjälper dig att veta vad som väntar och vilka frågor att ställa. Trasiga Controls

När du märker ett problem med din luftkonditionering, kolla instrumentbrädan kontroller före allt annat. Dålig luftkonditionering kan bara tyda på en bruten knopp, knapp eller digital display, enligt Auto Media hemsida. Se om någon av knapparna eller rattar ser skadat innan du antar att luftkonditioneringen enheten själv har problem.
Inga sval luft

Luftkonditionering enheter som inte producerar kall luft kan saknas köldmedium. Även om det är naturligt för bilar att förlora en del kylvätska över tiden, är någon betydande förlust kan påverka temperaturen på luften som kommer ur munstyckena. Påfyllning av kylvätska är en enkel procedur, men en mekaniker ska testa systemet för läckor för att förhindra att problemet uppstår igen. Vatten eller olja fläckar under bilen kan indikera en kylmedelsläckage.

Brist på kall luft också kan tyda på en lös eller trasig bälte, igensatt ventil eller trasig kompressor. Eftersom specialutrustning behövs ofta för att diagnostisera dessa problem, de är bäst hanteras av en mekaniker. Om ingen luft kommer ut alls, kan det vara så att fläkten inte fungerar.
Oförutsägbar Air
p Om luften som kommer från bilens vent är inte så cool som vanligt, eller om den svala luften är oförutsägbar, kan det bero på is som har bildats i luftkonditioneringen enhetens slangar, enligt Edmunds hemsida. För att lösa detta problem, måste systemet dammsugas för att avlägsna eventuell oönskad fukt. Linjen kan även blockeras av andra föroreningar. Andra orsaker till partiell kylning innefattar en lös drivrem eller defekt koppling.
Noise

Lösa eller skakiga slangar kan orsaka att luftkonditioneringen att köra högre än vanligt. Olyckligtvis kan brus tyder också på att själva kompressorn går dåligt. Högtryck eller förorenat kylmedel finns andra orsaker till det här problemet.
Lukt

Ibland kan luften från bilens ventiler har en obehaglig lukt. Detta är nästan alltid orsakas av bakterier som växer i luftkonditioneringssystemet, rapporterar AA1 Car hemsida. Även om du kan tolerera lukten, mikroberna i luften skapar en hälsofara. Lös det här problemet genom att ha en mekaniker spraya systemet med en kemisk lösning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72782.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.