Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar en NGK tändstiftskabelskon

Tändstift trådar från NGK är byggda för prestanda applikationer och visuella intryck. NGK tillverkar kablar för att uppfylla eller överstiga original specifikationer maskintillverkaren. En tråd lindning inom tändkabeln undertrycker radiostörningar genereras när ström passerar genom en tråd. Denna RFI dämpning förhindrar störningar med elektronisk motorstyrning. Eftersom trådarna går dåligt, förlorar de förmågan att undertrycka RFI och leverera tändgnista till pluggen. Testa kablarna för kontinuitet, motstånd och fungerar korrekt. Saker du behöver
Multimeter
Tändstift, känd bra eller nya
Visa fler instruktioner
1

Ta bort tändkabeln från distributören och tändstift med ta tag i bagageutrymmet i slutet av tråden, vrid försiktigt och dra för att koppla bort den.
2

Inspektera kontakterna på tråden inom tändstiftet och stövlar distributör. Kontakterna ska vara fritt från korrosion och fukt utan uppenbar förvrängning eller missfärgning.
3

Ställ en multimeter för att kontrollera motståndet eller ohm i "x100" sortiment. Resistens indikeras av den grekiska omega symbolen. Vrid ratten eller bläddra nedåt genom alternativen tills rätt intervall är inställd.
4

Infoga en av mätaren sonder i distributören bagageutrymmet och den andra proben i tändstiftshatten på tråden. Se till att du har bra kontakt mellan sonderna och kontakterna. Läs mätarens display. Displayen bör läsa mellan 1.500 och 2.500 ohm resistans per fot av tråd. En läsning mer än 6000 ohm per fot indikerar en dålig ledare. NGK: s låga motståndstrådar kan ha betydligt mindre motstånd, såsom dess ledningar Strömkabel rankade på 270 ohm per fot.
5

Fatta tändkabeln från start och anslut den till distributören. Installera en känd bra tändstift i tändstiftshatten av tråden. Håll den gängade delen av tändstiftet mot motorblocket eller en jordad del av bilden. Har en hjälpare starta motorn, inspektera gnista produceras av pluggen. Gnistan ska vara blå med en stark hörbar rapport, eller popping, eftersom den avfyras. En orange gnista med en svag rapport kan tyda på dåliga kabelanslutningar.
6

Stäng av motorn och ta testet kontakten. Ta tag i kontakten tråd genom skon och anslut den till tändstiftet installeras i maskinrummet. Tryck fast kabeln på kontakten och se till att den snäpper fast.
7

Byt tändstift tråd om det misslyckas testet i steg 2, 4 eller 5.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75808.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.