Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Cut Bolts utan att skada ämnet

Tråd skador uppstår ofta vid skärning bultar, vilket gör att bultarna svårt att starta i en mutter eller gängat hål. Bultar gjorda av vissa material, såsom rostfria legeringar, kommer att ha en tendens att gall-och bind om bultgängorna skadas under styckningen. Bevara formen och stigningen på gängorna - särskilt starter tråden - att hindra bulten från att binda i hålet. Behåll trådarna under skärning med rätt teknik och verktyg. Saker du behöver
formuppsättningen
Nötter
Bågfil
bänkslipmaskin
Chip pensel
Visa fler instruktioner
1

Installera ett munstycke av rätt diameter och stigning på bulten som skall skäras. Trä dör hela vägen ner till bulten huvudet eller axeln.
2

Installera en mutter av rätt diameter och stigning på bulten. Trä muttern ner skruven tills den nedre kanten på muttern är den önskade snittet platsen.
3

tag bulten ordentligt ovanför muttern och spänna handen mot en fast yta för att hålla bulten stadig för kapning. Skär bulten ut, med hjälp av en bågfil. Använd den nedre kanten av muttern som en guide för att göra vissa snittet hålls fyrkantiga och vinkelrätt mot bulten.
4

Ta bort muttern från bulten.
5

Grind en 45-graders avfasning på den skurna änden av bulten för att avlägsna eventuella sporrar från starter tråd, med slipmaskin. Mal inte avfasningen utöver den första tråden.
6

Rotera dör bulten att rensa upp eventuella återstående sporrar och göra vissa trådarna är korrekt formade.
7

Ta bort lösa metallspån från skruven, med ett chip pensel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75810.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.