Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Chuckar Press

För hundra år sedan, utvecklat Jacobs Chuck företaget Jacobs Taper (JT) metod för montering av en borrchuck till en Morse Kona (MT) berså. En MT Arbor är en axel som smalnar 5/8 av en tum per fot på monteringsände, med en kortare, skarpare JT för montering av en chuck i den andra änden. De flesta chuckar är storlek JT33. Kvalitet pressar borra en kvinnlig MT bearbetas genom centrum av spindeln. En MT arbor insatt kraftfullt in spindeln hålls på plats av tillräcklig friktion för att övervinna någon mängd vridmoment (vridkraft) tillämpas. Detta gäller även för ett monterat JT chuck. Vissa chuckar kan monteras genom att skruva dem på en gängad MT berså. Saker du behöver
Avsmalnande drift
Stor kulhammare
Anvil Vice
(tillval) katalog Kartong
Duk
Straight punch
koppar eller aluminium vice käken beskyddare
Strip av denim tyg
rörmokare skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Veva pelarborrmaskinen matarhandtaget hela vägen ner tills du ser en långsträckt vertikalt spår , kallad "tang facket," bearbetas genom spindeln. Arbors har en tånge maskinbearbetas på änden av axeln som passar i en mottagande spår vid den övre änden av den kvinnliga MT spindeln. Du kommer att se bersån Tang sticker halvvägs upp tången spåret på spindeln.
2

Infoga ett långt, smalt konisk avdrift mellan slutet av bersån tang och toppen av tången kortplatsen. Tryck avsmalnande drift tills det är inklämt mellan de båda ytorna.
3

Håll JT33 chuck i ena handen. Leverera ett tungt slag mot slutet av driften med ett stort kulhammare att bryta MT friktion obligationen. Detta kommer att tvinga dorn ur MT utan att orsaka någon skada.
4

Öppna spännklor hela vägen. Du kommer att se ett åtkomsthål borrat genom insidan chuckens centrum kroppen, med ändytan av dornen synligt genom hålet.
5

Avlägsna chucken genom att först placera den på toppen av den öppna käftar ett skruvstäd. Stäng vice tills käkarna nästan röra vid bersån. Alternativt sänk bersån i hardy hålet av ett städ med chucken vilar på städet.
6

Placera en kartong med en vadderad duk direkt under bersån. Detta kommer att förhindra skador på berså när den faller.
7

in en rak punch i chucken tillgång hålet. Deliver hårda slag till slutet av stansen med hammaren tills chucken rubbas från spindeln. Axeln kommer plötsligt hoppar ut och falla på trasa utan att skadas.
8

Lägg axeln av en gängad dorn vertikalt mellan käftarna på en skruvtving med koppar eller aluminium käken protectors. Vila chucken på vice och dra åt vice ordentligt. Vira en 2-tums-bred remsa av denim gång runt chuckkroppen. Ta tag i det gängade chuck mellan käftarna på en rörmokare skiftnyckel. Utöva plötslig moturs kraft på handtaget på skiftnyckel för att lossa chucken. När det är löst, skruva den gängade chuck för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72325.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.