Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur felsöker jag en Nissan Altima motor som inte startar?

Om du har problem med att få din Nissan Altima att starta, det finns några snabba och relativt enkla saker som du kan kontrollera själv innan en dyr mekaniker har till kallas. I många fall när en bil inte startar, det finns ett problem med det elektriska systemet som ska diagnostiseras. Du kan spara tid och pengar genom att diagnostisera problemet själv med enkla verktyg, och du kan även ha möjlighet att göra reparationerna själv. Saker du behöver
Startkablar
Skiftnycklar
Skruvmejslar
Batteri
terminal renare kolsyrade läsk
Nytt bilbatteri
Hammer
Visa fler instruktioner

1

Sätt din bil i park och dra i nödbromsen för säkerheten. Försök att starta bilen. Om bilen försöker vända, men kommer inte vev till liv, ditt problem mycket väl kan vara ett dött batteri. Slå på strålkastarna, om ljuset är svagt eller inte på alls, behöver batteriet ett inlägg. Använd en uppsättning startkablar för att försöka starta bilen, byta ut batteriet om ens ett hopp startar inte bilen
2

Test batterikablarna i bilen genom att vicka dem om bilen kommer. startar ibland men inte varje gång. Du kunde ha en elektrisk kortslutning. Dra kablarna till batteripolerna om de är lösa alls. Om du märker att korrosion bildas på batteripolerna, kontakter eller kabeländar, häll en kolsyrad dryck över dem för att ta bort rost. Rengör batteripolerna med en batteripolen renare att få ut det mesta direkt anslutning möjlig.
3

Försök att starta din Nissan Altima medan du lyssnar mycket noga på de ljud som den gör. Om du hör en virvlande ljud följt av ett klickande ljud, det finns en solid chans att du kan ha en starter problem. Avlägsna luftrenare med en skruvmejsel för att få tillgång till startanordningen, och peka på den. Detta kan engagera svänghjulet och starta bilen. Kontakta en mekaniker om att ersätta startmotorn om detta också misslyckas. Detta är en fix som du kanske kan göra men kan vara utmanande.
4

Placera nyckeln i tändningslåset och försöka vända det. Om nyckeln inte går att slå eller fastnar, kan du ha en trasig tändningslåset. Försök inte att tvinga nyckeln. Detta skulle kunna bryta nyckeln av i växeln. Kontakta en mekaniker om att ha brytaren bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73865.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.