Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter strålkastare i en 1985 Firebird

I 1985 års Pontiac Firebird är utrustad med motordrivna strålkastare. Strålkastaren församlingar stiger för att avslöja de dolda strålkastarna när strålkastaren är påslagen. När strömbrytaren är avstängd, håller denna mekanism strålkastarna gömda. Alla Firebirds är utrustade med en manuell vev för att tillåta åtkomst till strålkastarna när fordonet inte är i drift. Detta gör åtkomst till strålkastarna för utbyte lätt. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Dra huven spärren och öppna motorhuven. Se till att tratten stannar öppen på egen hand. Om de hydrauliska stötar är svaga, använd en prop stav för att hålla huven öppen under reparation.
2

Lokalisera den manuella vev bredvid strålkastare församling. Det kommer att bli en svart cylinder med en gummi knopp i toppen.
3

Vrid ratten på den manuella veven tills strålkastare församling är helt öppen.
4 < p> Ta omkretsen skruvarna från metallen låsringen som håller de enskilda strålkastarna ordentligt i huset.
5

Ta bort låsringen och dra ut strålkastaren ur huset. Det bör finnas tillräckligt med slack i kablarna för att få tillgång till kontakten på baksidan av strålkastaren.
6

Koppla ur kontakten och kassera defekta strålkastaren. Anslut kontakten till den nya strålkastaren och lägg den i huset.
7

Byt metallen låsringen och installera omkrets skruvarna för att fästa strålkastaren till huset.
8 < p> Upprepa denna process för de återstående strålkastarna. När du är klar, vrid manuell vev i motsatt riktning tills strålkastare församling har återgått till sitt normala viloläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75453.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.