Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en Ford 1991 F150 hydraulisk koppling Linje

Ford rustade 1991 F-150 lastbilar med en hydraulisk koppling manöversystem på 4.9-, 5.0-eller 5.8-liters sugmotor bensinmotorer. Den hydrauliska kopplingen genererar trycket på huvudcylindern när föraren trampar på kopplingspedalen. En nylon hydraulisk koppling linje bär trycksatt fluid till slavcylindern på transmissionen. Linjen är föremål för skador från väg skräp och närhet till varma motordelar. Byt ut skadade hydrauliska ledningar för att förhindra vätskeförlust och återställa kopplingen fungerar. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
Catch pan
Specialverktyg T88T-70522-A eller likvärdig
Punch
Dental plocka
Hydraulisk linje Replacement Kit
Rena trasor
DOT 3 tunga bromsvätska
Clear nylon slang
skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Park F -150 på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Hissa upp framför lastbilen och stödja den på pallbockar.
2

Lokalisera den hydrauliska slavcylinder koppling port på förarsidan av överföringen nära bell bostäder. Placera en dropplådan under kopplingsporten. Skjut den vita plasten kragen på kopplingen mot transmissionen, med specialverktyg T88T-70522-A för att lossa snabbkoppling och sedan dra den hydrauliska linje från transmissionen.
3

Avlägsna hydraulledningen stoppbygeln från botten av passagerarutrymmet nära den snabbkoppling. Observera hydrauliska ledningar från huvudcylindern till slavcylindern.
4

Leta cylindern koppling master på motorn brandväggen bredvid bromsservon. Avlägsna 3/32-inch spännstiftet från huvudcylindern nära hydraulledningen kontakten, med hjälp av en stans. Stöd huvudcylindern samtidigt som du trycker utbyggnaden pin för att förhindra att betona och bryta huvudcylinder kroppen. Dra hydraulledningen från huvudcylindern. Dra gamla hydraulledningen gummitätning ur huvudcylindern med en tand plockning. Släng den gamla rullen stift och gummitätningen.
5

Installera den nya gummitätningen på nya hydrauliska linjen huvudcylinder montering. Dra ledningen ner till sändningen. Sätt beslaget och gummitätningen i huvudcylindern. Installera den nya 3/32-inch spännstiftet i huvudcylindern.
6

Skjut snabbkoppling i slavcylindern kopplingen tills kopplingen snäpper på plats. Torka spilld bromsvätska ur växellådshuset med en ren trasa. Montera den hydrauliska linje klämman.
7

Torka kopplingen lock på huvudcylindern med en ren trasa för att ta bort smuts eller andra föroreningar. Ta av locket på behållaren och membranet från behållaren. Installera en kort längd av klar, nylon slang till avluftningsventilen på transmissionen nära slavcylindern kopplingen. Leda den lösa änden av slangen i fångsten pan. Öppna avluftningsventilen, med hjälp av en skiftnyckel. Ha en hjälpare övervaka vätskenivån i behållaren och tillsätt DOT 3 tunga bromsvätska som behövs för att hindra behållaren från att torka ut. Observera fluidumströmmen i slangen och dra åt avluftningsventil, med hjälp av en skiftnyckel, när vätskeflödet är fri från luftbubblor.
8

Fyll behållaren upp till "FULL"-märket och installera reservoar membran. Tryck ner kopplingspedalen i golvet. Håll den i några sekunder och sedan helt släppa pedalen så snabbt som möjligt. Upprepa denna åtgärd 10 gånger. Ta bort membranet och toppen på fluiden i behållaren. Upprepa detta steg fem gånger.
9

Installera behållaren membranet och locket. Har din hjälpare tillämpa måttligt tryck på kopplingspedalen och lossa avluftningsventilen något för att frigöra eventuell kvarvarande luft. Dra åt avluftningsventilen och ta bort den genomskinliga vinyl slangen. Torka upp spilld bromsvätska med en trasa.
10

Höj framsidan av F-150, med hjälp av domkraft. Avlägsna domkraften, och sänk sedan lastbil till marken.
11

Avlägsna tanklocket och membran. Tillsätt vätska som behövs för att få vätskenivån upp till "FULL"-markeringen. Montera membranet och locket.
12

Testa kopplingen fungerar korrekt i ett säkert område. Inspektera de hydrauliska linje kopplingar är täta. Kontrollera att kopplingen fungerar korrekt innan fordonet används i trafik eller andra offentliga utrymmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75805.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.