Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ansluter Rod Journal Mätningar

Vevstakar ansluta kolven till vevaxeln, som vevaxeln roterar, vevstakarna förflytta kolven upp och ned i takt med resten av motorn. En vevstake tidskrift är där vevstaken fäster till vevaxeln, vilket gör tidskriften en vevaxel funktion. Mätning vevstakens tidskrifter är en viktig del av en motorrenovering, hjälper dig att bestämma lämplig storlek vevstake du behöver. För att mäta vevstake tidskrifter, måste vevaxeln tas redan tagits bort från motorn. Saker du behöver
Mikrometer
Visa fler instruktioner
1

Leta vevstaken tidskrifter på vevaxeln. Antalet vevstake tidskrifter beror på antalet cylindrar. En fyrcylindrig motor har fyra, och en åtta-cylindrig har åtta. Tidskrifter är släta, polerade ytor, som ligger i mellan vevaxeln motvikter. Vevaxlar har också stora tidskrifter, ger dem möjlighet att rotera. Vevstake tidskrifter är de mindre tidskrifterna.
2

Känn tidskrifter med fingrarna, och avgöra om de kräver maskinbearbetning. Tidskrifter bör vara polerad och slät. Om de är grova, urkärnade, eller rost, måste de bearbetas av en professionell före mätning, som bearbetning förändringar tidskriftens mätningar.
3

Använd en mikrometer för att mäta den anslutande rod journal. Öppna mikrometer genom att vrida handtaget tills tidskriften passar inuti. Placera mikrometer på tidskriftens centrum, vrida handtaget tills den stängs på tidskriften.
4

Record mätningen ges. Mätningen hittas på mikrometern ärm, direkt framför vridhandtaget eller kaus. Vevstake tidskrifter vanligen i millimeter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75696.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.