Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar ett Kamaxellägets sensor på en 2002 VW Passat

Volkswagen använder en kamaxel sensor på 2002 Passat sedanmodell att förmedla information om kamaxelns position och motorvarvtalet till den elektroniska styrenheten för att bestämma tändningen och bränsleinsprutningen synkronisering. Ligger på topplocket bakom övre transmissionsremmens locket på 1,8-litersmotorn är sensorn åtkomliga för demontering och montering. Ersätt sensorn med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Ratchet
Socket
Inch-pound momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera cam lägesgivare elektriska kontakten på timing belt täcker precis till vänster om mitten av motorn. Lås upp kontakten kvarhållningsfliken och dra kontakten från sensorn.
2

Lås övre timing bältesklämma lock hållare längst upp till höger på luckan. Dra den övre delen av kåpan från motorn något och lossa övre locket från fliken i nedre kåpan. Lyft den övre luckan rakt upp och ut ur motorrummet.
3

Ta bort de två kamaxelgivaren fästskruvar med ett Ratchet och uttag. Dra ut den gamla sensorn av motorn.
4

Se till att fliken på fronten på änden av kamaxeln är korrekt indexeras i sin spärr. Montera den nya givaren på motorn. Montera de två sensor fästbultarna och dra åt dem till 88 tum-pounds med en tum-pound momentnyckel och uttag.
5

Placera övre transmissionsremmens lock på motorn. Engagera fliken i nedre transmissionsremmens plåt med spåret i den övre transmissionsremmens lock. Knäpp den övre luckan på plats. Montera kamaxeln sensor elektriska kontakten och se till hållaren låses på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75806.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.