Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Dra en Harmonic Balancer på en 350 Chevy

En 350 Chevy motor kan vara vilken motor som byggs av Chevrolet med en ungefärlig förskjutning av 350 cubic inches. Dessa motorer var i kontinuerlig produktion 1967-2002, med den sista medlemmen i denna serie är den Vortec 5700. Den Vortec 5700 visas i full storlek Chevrolet lastbilar 1996-2002. En modern 350 Chevy motorn använder en harmonisk balansaxel, även känd som en vevaxel spjäll, för att minska de vibrationer som uppstår när vevaxeln roterar snabbt. Vevaxeln spjället är en vikt på änden av vevaxeln under vevaxelns remskiva. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg J23523F
Lim 12.346.141
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla den centrala fästskruven och brickan från vevaxeln balanseringsdon med en hylsnyckel. Ta bort fästbultarna från remskivan och lossa remskivan från vevaxeln.
2

Fäst verktyget J23523F till vevaxeln balancer. Dra vevaxeln balanseringsdon från vevaxeln.
3

Record längden och placeringen av deras vikt stiften på den främre spåret på vevaxeln balansblock. Detta säkerställer vevaxeln balanseringsdon korrekt balanserad när du byter den. Ta bort vikten stiftet från vevaxeln balanseringsdon.
4

Placera vikt stiften i sina ursprungliga positioner på vevaxeln balansblock. Applicera ett tunt lager av lim 12346141 till spåret på vevaxeln balansaxeln att försegla vevaxeln fogen.
5

Passa kilspåret av vevaxeln balanseringsdon med kil på vevaxeln. Tryck vevaxeln balanseringsdon på vevaxeln med verktyget J23523F. Montera vevaxelns remskiva på vevaxeln, och dra åt bultarna för remskivan till 43 foot-pounds med en momentnyckel.
6

Montera centrumskruven och brickan till vevaxeln balancer så att kronan av brickan är vänd bort från motorn. Dra åt centrumskruven till 70 foot-pounds med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75278.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.