Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Automotive Lift Farliga

Automotive lyft kan vara farligt att använda. Felaktig installation eller anpassning av fordonet på hissen, samt en mängd andra faror, kan göra arbetet runt en hiss extremt farligt. Genom att vara medveten om dessa risker, men kan du bättre förbereda dig i händelse av att hissen bryts. Att vara förberedd är alltid det bästa försvaret mot skador. Nyp Farliga

En av de största farorna med att använda en hiss är inte uppmärksamma på vad som händer när hissen är i drift. På sidoarmarna i hissen, de kedjor som är verksamma lyften är öppna så att lyftarmarna kan resa upp sidorna på hissen, höja bilen från marken. Inte bara är det möjligt att klämma handen eller fingret i denna öppning, men ett verktyg föll i öppningen kan potentiellt orsaka ena sidan av hissen för att gripa. Om teknikern inte är uppmärksam kan detta orsaka bilen på lyften höjas på ena sidan, medan den andra sidan förblir stillastående. Fordonet, efter att ha nått toppen på ena sidan av hissen, kunde tippa över, krossning motsatt hissen polen och får den att falla in i viken bredvid. Detta kan leda till allvarliga skador eller dödsfall.
Klämrisk

Även hissen är i upprätt låst läge, är det säkert för teknikern eller andra att passera under lyfte bilen. Men, vid sänkning av lyften, måste teknikern vara uppmärksam att inte tillåta någon att passera under bilen. Den allmänna artighet är för teknikern att skrika ut "coming down", så att butiken medarbetarna kan höra och kommer att se till att ett fordon tas bort från hissen. Dessutom är det viktigt att teknikern kommer ihåg att hålla fötterna ur vägen för de nedläggningsarmarna att undvika faran av att ha foten krossad.
Lift Mount Underlåtenhet

Lift mount misslyckande är särskilt farlig i hem-baserade bilar hissar. Eftersom betonggolv för fordonsindustrin butiker förväntas bära den konstanta vikten av hissar, de är utformade med tjock betong med mycket hög draghållfasthet. Men om en hiss är installerad i någons garage, bör det noteras att betonggolvet är mindre tjock, och inte kan motstå trycket från hissen under vissa förutsättningar. Om bilen är placerad för långt fram eller tillbaka på hissen, skulle bilen tenderar att luta tungt på ena eller andra sidan. Denna stress kan leda till svagare betong i ett garage golv att buckla eller spricka, pitching lyfte bilen framåt eller bakåt, beroende på hur bilens vikt är centrerad.
Hydrauliskt fel

hydrauliskt fel är lätt den minst katastrofal händelse som kan inträffa på ett fordon hiss. Eftersom lyftarmarna låses på plats när fordonet höjs, det är liten risk för hydrauliken låta gå med någon under hissen, och hydraulvätska sällan, om någonsin, expanderas explosionsartat. Vanligare är att en läcka former i systemet. I dessa fall är det möjligt att hissen inte kommer att höja, men det kan vara lika troligt att hissen kommer att öka till toppen, och sedan misslyckas på vägen tillbaka ner. Eftersom det inte finns någon reglering av nedstigningen av en hiss vars hydraulik har misslyckats, är det nödvändigt att se till att ingen vistas under hissen när hydrauliken misslyckas medan bilen sänks. Om läcka upptäcks innan bilen sänks, bör problemet åtgärdas före sänka fordonets hissen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75434.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.