Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en oljetrycksbrytare på en 2002 Mazda B3000

Oljetrycksbrytaren på 3,0-liters V6 i 2002 Mazda B3000 lastbil ger inte bara trycket läsning för mätaren i kombiinstrumentet men även skickar information till motorns dator. Omkopplaren är ett viktigt verktyg som gör att datorn och föraren för att övervaka hälsotillståndet hos motorn när den är igång. En plötslig förlust av oljetryck kommer att orsaka katastrofala fel hos motorn och kan skada andra delar av trucken samt. Saker du behöver
Socket Ratchet Indonesia, 1 1/16-inch
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera oljetrycksbrytaren på din 3,0-liters motor genom att lokalisera överföring oljestickan nära baksidan av motorn på passagerarsidan. Stoppa in handen mellan mätstickan och motorblocket. Växeln är rätt på toppen av motorn.
2

Tryck låstungan i den kabelförbindningar ovanpå tryckvakten, dra sedan kontakten lös och ställ den åt sidan. Området är trånga men det kan nås med en liten ansträngning. Addera 3

Avlägsna oljetrycksbrytaren från motorn med en 1 1/16-inch socket och en spärr, vrida växla moturs. Dra ut den ur blocket och kassera den. Installera den nya växeln i hålet på blocket, dra åt den med hylsa och spärrskaft tills det är ordentligt. Slå det om en åttondel av ett varv mer för att säkra den.
4

Anslut kontakten ledningsnätet till toppen av den nya brytaren och tryck på tills du känner att det klickar eller låses på plats. Starta motorn och kontrollera att omkopplaren skickar information till mätare på instrumentbrädan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72411.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.