Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Återskapa en gammal Auto Generator

Den ärevördiga generatorn som den elektriska strömmen för alla typer av fordon under de första åren av bilen. Generatorn använde ett snurrande armatur för att generera DC elkraft och i praktiken var både robust och tillförlitlig. Med tillkomsten av fler elektriska tillbehör såsom elektriska fönsterhissar, kan generatorn uppfyller inte de ytterligare krav och ersattes av den mer kraftfulla generatorn. Många samlare bilar på vägarna i dag fortfarande använda en generator, och från tid till en ombyggnad är nödvändig. Återuppbyggnad av en generator hemma är både en enkel och givande erfarenhet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Open end skiftnyckel
Clean butik dukar
Svarv
Fine slippapper
Growler
Metal hack-sågklinga
Lödkolv
Löd
6-tums bygel
Visa fler instruktioner
1

Koppla från batteriets jordkabel från batteripolen. Avlägsna trådändar från generatorn, vilket gör notera vilken terminal de var fästa. Kläm generatorn bältet med handen och lossa remskivan muttern med en öppen nyckel. Klämma remmen hindrar hjulet från att vrida sig. Ta bort remskivan från generatorn. Ta generatorn hålla ned bultar och lyft generatorn ur bilen.
2

Ta bort ramen kommutatorände genom att först avlägsna genom bultarna. De genomgående bultar är antingen fäst med en hex-head bolt eller av en slitsad skruv. Knacka slutramen med en gummiklubba för att lossa den från fältet ram. Ta ramen drivändan och ankareaggregat från fältet ram. Ankaraggregatet är delen med alla kopparlindningar runt en central axel och kommer att glida ut ur fältet ram.
3

Rengör ramarna kommutatorände, kommutatorprofiler och fält ram med en ren trasa. Använd inga lösningsmedel av något slag på generatorn delarna. Inspektera ändlagren för överdrivet slitage eller korrosion. Byt ändlagren om de verkar urkärnade eller slitna.
4

Undersök kommutatorn för höga barer, hög glimmer, urkärnade barer eller onormalt slitage. Slå kommutatorns på en svarv om någon av dessa förutsättningar föreligger. Rengör kommutatorn med en fin kvalitet av sandpapper om det verkar vara i gott skick. Torka bort eventuellt sandpapper rester och smuts med en ren trasa.
5

bort borstarna från fältet ram och släng. Rengör all korrosion off av borsten ramar och installera nya penslar. Se till den förformade vinkel av borsten matchar kommutatorn kontur. Se till att borsten frame fjädrarna är i gott skick och upprätthålla spänningen på borsten. Byt ut alla fjädrar som är slitna eller trasiga.
6

Test armaturen för jordfel. Placera en ledning av growler sonden på ankaret kärnan och den andra ledningen på kommutatorstången. Om Growler lampan tänds, är kommutatorn jordad och måste bytas. Ankaret i V-spåret på Growler
7

Place. Vrid growler på och röra vid ankaret med en metall bågfil blad. Hacket-sågklingan blir magnetiskt attraheras ankaret och kommer att vibrera om ankaret är bra. Rotera ankaret och kontrollera varje lindning på samma sätt.
8

Test fältspolen för öppna kretsar. Placera på ledning av growler sonden på fältet terminalen och den andra ledningen på fältspolen leder till ankaret terminalen. Om lampan inte tänds då fältspolarna har en öppen krets och måste bytas.
9

Test ankaret terminalen för jordfel. Placera en sond av growler till ett ankare terminalen och den andra proben på generatorn ram. Om lampan tänds då terminalen isoleringen genom generatorn ram har brutit ned och måste bytas ut.
10

Test borsthållarna för jordfel. Placera en sond i Growler på isolerade kolhållaren och den andra sonden till generatorn ram. Om Growler tänds då kolhållaren är jordad och isoleringen måste bytas.
11

Löd några lösa kablar och byt ut eventuella dåliga marken isolering som krävs.
12

Montera ankaret i fältet ram. Installera slutramen, var försiktig så du inte skadar borstar på kommutatorn. Montera ramen drivändan och installera de genomgående bultarna. Montera remskivan och fäst rullen muttern med handkraft.
13

Montera generatorn på motorn och installera nedhållaren bultarna för hand. Placera generatorn remmen över motorns remskiva och generatorns remskiva. Spänn generatorn remmen med en pry-bar kilas fast mot generatorns ram och motor. Dra lastrummet ner bultarna medan du håller spänningen på generatorn med pry-bar. Kläm generatorn bältet med handen och dra åt remskivan muttern med en öppen nyckel.
14

Fäst tråden leder till sina ursprungliga monteringstapparna på generatorn. Anslut batteriet jordledningen till batteriet. Polarisera generatorn genom att momentant bringa "BAT" terminal spänningsregulatorn till "GEN" eller "ARM"-uttag med en bygel. Applicera 8 till 10 droppar olja till lagret olja kopparna finns på varje ände av generatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74722.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.