Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Bil Suspension Grunderna

Tänk dig att köra en bil som inte hade ett fjädringssystem. Inte bara skulle du behöva allvarligt begränsa din hastighet för säkerhet, ingen mängd dämpning i sätet skulle bespara er från ben krossning burk varje gupp i vägen. Personbilar har använt fjädringssystem sedan dagarna av hästdragna vagnar för att minimera effekterna av ojämna vägbanor och att stödja vikten av fordonet. Olika sätt att uppnå detta är anställda av modern bil suspensioner, och den här artikeln utforskar funktionerna hos de olika typerna av system för fjädring, samt några av de delar som utgör dem. Funktion

Förutom att stödja vikten av bilen och dess passagerare, låter en bil fjädringssystem däck och hjul för att flytta upp och ner samtidigt minimera förflyttning av bilens kaross. Snabb kurvtagning underlättas med en liten mängd krängning och ett minimum av överstyrning och understyrning, allt medan däcken ordentligt på vägen. Bil suspensioner förhindra både överdriven kropp knäböj och kropp dyka under acceleration eller inbromsning. Bil fjädringssystem arbetar också i samklang med styrsystemet, vilket gör att hjulen att vända sida till sida och upprätthålla en korrekt inriktning.
Compoents

Bil fjädringssystem använder vissa grundläggande delar, även om det finns många typer, och vissa kan innebära delar som inte nämns här. Att ge en koppling mellan styrspindeln och ramen på bilen är kontrollgruppen. Den styrspindeln fungerar som ett lagerblock (eller spindel) för komponenterna i hjulaggregatet. Kulleden, som normalt är placerad under styrspindeln ger styrspindeln och styrarmen möjligheten att röra sig upp och ned och sida till sida. Fjädrarna, som kan vara spole eller bladfjädrar, ge stöd till fordonet, och tillåta upp-och-ned rörelse av kontrollarmen. Stötdämpare förhindra överdriven studsar, och styrarmen bussningen är en hylsa som tillåter kontrollarmen att röra sig i förhållande till ramen.
Typer

två grundläggande typer av bil upphängningar är oberoende och osjälvständig. Den största skillnaden mellan dessa två är att osjälvständig suspensioner har både höger och vänster hjul knutna till samma fasta axeln, medan fristående upphängningar föreskriva att ett hjul för att gå upp eller ner utan att påverka det andra hjulet. Några av de oberoende fjädring typer är lång-kort arm, torsion bar och MacPherson fjäderben. Dessutom, vissa bil suspensioner använder elektroniska sensorer och chock ställdon absorber att styra rida styvhet. Addera Maintenence

Bilens fjädringssystem kan behöva arbeta om du märker något av Följande symtom: pop, gnisslar eller clunking ljud som verkar komma från suspensionen. Ojämnt däckslitage kan vara ett tecken på delar utslitna fjädring gör det möjligt för hjulinställning för att komma i otakt. Front-end shimmy eller laterala hjul vibrationer kan indikera slitna fjädringskomponenter. Överdriven studsande på antingen den främre eller bakre delen av bilen är oftast ett tecken på att stötdämparna måste bytas.
Fördelar

Säkerhet och komfort är den viktigaste förmåner överförs genom en bil fjädringssystem. Genom att hålla hjulen stadigt på trottoaren, är föraren ges bättre kontroll. Samtidigt, minimerar fjädring de skakningar som orsakas av ojämnheter i vägen genom att låta hjulen att röra sig upp och ner utan att överföra denna rörelse i chassit (för det mesta).


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71143.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.