Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vilka är orsakerna till oljeeldning i en bil ?

Det finns egentligen bara en anledning till olja brinner i en bil . Förbränningsmotor går mycket varmt, varmare än den brinnande temperaturen för motorolja. Om olja kommer i kontakt med heta delar av motorn , kommer att olja brinner . Ju mer användbar fråga : Varför är min olja kommer i kontakt med de heta delar av motorn ? Läckor

Den vanligaste orsaken till olja hamna på varma motordelar är en läcka . Dessa läckage kan komma från dåliga fogar eller tätningar , skeva motordelar eller slitna ventilstyrningar och kolvringar . I alla fall , kommer oljan att läcka ut ur oljan och in varmare delar av motorn , där det kommer att brinna .
För mycket olja
p Om du överfylla ditt oljetank , har överskottet att gå någonstans . Detta någonstans är ofta andra delar av motorn . Precis som med en läcka , de motordelar kör tillräckligt varm för att bränna olja . Du kan kontrollera din oljestickan för att avgöra om detta är problemet .
För lite olja
p Om du har för lite olja , kommer det smörjer inte rörliga delar i motorn räcker . Utan ordentlig smörjning , friktion i dessa motordelar ökar . Friktion skapar värme , ibland tillräckligt med värme för att bränna vad oljan finns . Detta kan skapa en ond cirkel där din motor brinner hetare och hetare , konsumera mer och mer olja . Använd din oljestickan och olja mätare för att avgöra om detta är orsaken till din brinnande olja .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71937.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.