Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Cylinder Clutch Slave på en 2001 Ford Super Duty

Fords 2001 Super Duty lastbil med en manuell växellåda är utrustad med en hydraulisk koppling system som är liknande i funktion till det hydrauliska bromssystemet. Trycket på fotmanövrerade kopplingspedalen manövrerar cylindern koppling master och trycksätter vätskan i systemet. En hydraulslang förbinder slavcylindern på transmissionen till huvudcylindern. När trycksatt, frikopplar slavcylindern kopplingsplattorna. Med tiden kan de inre tätningarna i slavcylindern blir slitna och upphör att fungera. Byt slavcylindern med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
Shop trasor
dropplådan
Spetstång
Hammer
3/32-inch punch
Ford High Performance DOT 3 Motor Vehicle bromsvätska C6AZ-19542-AB eller motsvarande
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Parkera bilen på plan mark. Aktivera parkeringsbromsen. Blockera bakhjulen.
2

Placera domkraften under främre lyftpunkterna på fordonet. De två-hjulsdrivna lastbilen har en lyftögla placerad på framsidan av hjulet bärarm. Jack den fyrhjulsdrivna lastbil på framaxeln nära ratten. Var noga med att placera domkraften i skåran nära den främre differentialen när du lyfter förarsidan av fyrhjulsdrivna lastbilar. Stöd bilen på pallbockar.
3

Leta slavcylindern på framsidan förarsidan av överföringen. Torka smuts från slavcylindern, hydraulslang och omgivande områden med en ren trasa för att förhindra kontaminering av komponenterna. Placera en fångst pan under kopplingens slavcylinder.
4

Tryck in på slavcylindern och vrid den moturs för att ta bort den från växellådan. Dra hydraulslang klippet närmast slavcylindern från flaket.
5

Driv ut spännstiftet på slavcylindern hydraulisk slangkoppling, med hjälp av en hammare och en 3/32 tum punch. Kasta spännstiftet.
6

Lossa kopplingen hydraulisk röret från slavcylindern. Ta bort O-ringen från slutet av den hydrauliska röret och kasta.
Installation
7

Håll den nya cylindern koppling slav över fångsten pan. Placera slavcylindern så att den hydrauliska anslutningsporten är högre än tryckstången. Fyll slavcylindern med DOT 3 bromsvätska.
8

Montera nya O-ringstätning på slutet av den hydrauliska ledningen och päls det med färsk DOT 3 bromsvätska. Sätt den hydrauliska ledningen till slavcylindern hydrauliska port. Installera en ny rulle stift med en hammare för att säkra den hydrauliska ledningen i slavcylindern.
9

Leta kopplingen huvudcylindern bredvid bromshuvudcylindern på förarsidan av motorrummet brandvägg.
10

Torka kopplingen cap huvudcylinder med en ren trasa för att avlägsna sand eller skräp. Avlägsna kopplingen locket huvudcylinder. Fyll cylindern koppling master med färska DOT 3 bromsvätska upp till "Full" linje. Placera kopplingen hydrauliska slangen så att det inte finns några höga punkter som kan fälla luftbubblor under avluftning. Omdirigera slangen efter behov.
11

Håll slavcylindern vertikalt med tryckstången nedåt och hydraulledningen uppradade med hydraulledningen så rakt som möjligt till den koppling huvudcylinder.

12

Tryck långsamt tryckstången till slavcylindern tills den bottnar och sedan hålla den i fem till tio sekunder. Släpp pushrod långsamt och låta fjädern inuti slavcylindern att förlänga tryckstången. Vänta fem till 10 sekunder så att luftbubblorna att stiga. Upprepa processen tills all luft är luftat ur systemet och koppling huvudcylinder är fri från luftbubblor.
13

Infoga slavcylindern i växellådshuset. Skjut slavcylindern in och vrid det medurs tills det snäpper på plats. Skjut den hydrauliska linje klipp till en position på flaket.
14

Avlägsna domkraften och lägre fordonet.
15

trycka långsamt och släpp kopplingspedalen 25 gånger . Se till att vätskan i koppling huvudcylinder är fri från luftbubblor.
16

Kontrollera och fylla på vätskenivån i kopplingens huvudcylinder. Montera huvudcylinder GJP.
17

Avlägsna domkraften och sänk lastbil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75799.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.