Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är problemet Code PO452 på en 2001 Chevrolet Silverado?

Den 2001 Chevy Silverado 1500 kom med antingen en 4,3-liters sexcylindrig, 4,8-liters åtta-cylinder eller en 5,3-liters åtta-cylindrig motor. Den sexcylindriga basmodellen erbjöds med en femväxlad manuell växellåda, men den förlängda hytten och andra modeller är utrustade med en åtta-cylindrig bara inkluderade en fyra-växlad automatisk växellåda, med eller utan fyrhjulsdrift. Trots de många skillnader och alternativ tillgängliga alla av dem har en bränsle-sensor tank tryck som används för att upptäcka hur mycket tryck eller brist där av. Kod P0452 är direkt relaterad till denna sensor, men anledningen till din Silverado visar upp denna felkod kan variera och kommer att kräva någon inspektion. Bränsle Trycksensor Operation

bränsletryck sensor är ansluten till drivlinan styrmodulen eller PCM via en fem volt referenssignal och en jord. Sensorn reläer en spänning tillbaka till PCM i förhållande till mängden av trycket inuti bensintanken och används för att upptäcka läckor i utsläpp genom avdunstning systemet. En hög spänning avkastning indikerar trycket i tanken är låg och en lägre spänning återgång indikerar en högre tank tryck.
Trouble Code

Kod P0452 sätts helst tändningen är på och återvändande spänningen signalen är mindre än 0,1 volt längre än fem sekunder. Koden kommer inte att fastställas förrän PCM testet misslyckas två gånger efter varandra när tändningen cyklas. I allmänhet kod P0452 indikerar en avdunstningssystemet läcka någonstans i systemet eller ett misslyckande med bränsletryckssensorn. Dubbelkolla dina felkoder innan diagnoser eftersom om P1639 sattes också med P0452 finns en kortslutning till jord i 5-volts referens krets inuti PCM, kräver PCM bytas.

Kontroll bränsletryckssensorn

bränsletryckssensor på din Silverado är ansluten till bränslepumpen modulen och ligger inne i tanken, men utökar kabelnätskontakten uppåt och är utanför av bränslet tank. Det finns tre kablar som förbinder PCM till sensorn, grå är för fem volt referenssignalen är svart PCM ansluten marken och mörkgrön är för signalen skickas tillbaka till PCM. Först och främst kontrollera ledningsnätet från sensorn kontakten till PCM för eventuella skador och åtgärda vid behov. Koppla ur selen trycksensor och ange din digitala multimeter till volt inställningen. Vrid tändningsnyckeln till läget ON och sondera grå tråd och svart kabel, bör du få fem volt i detta fall PCM sänder rätt signaler och är inte alls fel. Anslut kabelstammen till sensorn och sondera mörkgröna tråd med den positiva multimeter sond och rikta den negativa till en känd god jord. , Om det inte finns någon referenssignal sensorn är felaktig och behöver ersättas. Om signalen är mellan 0,1 och 5 volt undersöka selen upp till PCM för ett avbrott i kretsen. Addera Byta Sensor


Byta sensorn kommer att kräva tömma tanken och sänka tanken från fordonet. Som alltid komma ihåg att avlasta trycket bränslesystemet genom att trycka schraderventilen på bränsleskenan med en skruvmejsel inlindad i en butik handduk. Koppla bort alla linjer bränsletank, kontakter och vakuumledningar, ta sedan bort tanken från under bilen. Ta bränsle ringen pump lås och ta bort modulen. Ta bort skruven för sensorn, den ligger precis ovanför den elektriska pumpen. Montera den nya givaren och ställa selen på plats. Sänk modulen i tanken och byt ut packningen låsringen. Spänn banden bränsletanken till 30 foot-pounds omväxlande fram och tillbaka. Använd en skanning verktyg för att radera alla felkoder innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75884.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.