Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur koppla bort batteriet för en felaktig generator

Före ersätta en trasig generator, behöver batteriet jordkabel ska kopplas. Om detta steg inte tas, kommer batteriet fortfarande en levande ström som går genom fordonets elsystem. Den potentiella faran här är att en gnista kan antändas när du kopplar de elektriska anslutningarna från generatorn. Generatorer som använder smältlänkar kan bränna ut länken och ha denna komponent bytas för att den nya generatorn att fungera. Gnistor nära batteriet kan också orsaka brandfarliga gaser att antända och explodera och orsaka allvarlig eller livshotande skada. Saker du behöver
Vehicle bruksanvisning (tillval) katalog Hand skiftnyckel set eller Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant yta om möjligt, dra åt parkeringsbromsen, säkerställa att motorn är avstängd och nycklarna ur tändningen. Öppna huven.
2

Placera batteriet i motorrummet (om tillämpligt). Vissa inhemska och utländska fordon använder en mängd olika platser för bilbatterier. Mest alla batterier sitter i motorrummet, men vissa fordon kan placera i hjulhusen, under baksätet eller ens i bagageluckan. Om det behövs, för att lokalisera batteriet i specifika fordon, hänvisas till bruksanvisningen och följ proceduren som att få tillgång till batteriet.
3

Lokalisera negativa klämman batteripolen eller bult . Top-post batterier använder en terminal klämma, medan side-post batterier använder en bred bult att ansluta terminalen ändarna. De flesta fordon använder en svart kabel till minuspol och en röd kabel till pluspolen. Men alla batterier har en gjuten "NEG" eller ett minustecken (indikerar negativ) stämplat på batteriet bostäder i närheten av den avslutande änden. Den positiva sidan kommer att ha en "POS" eller ett plustecken (indikerar positiv) stämplat på batteriet bostäder.
4

Lossa minuspolen klämmor låsmutter ur bulten med en skiftnyckel eller Ratchet och uttag genom att vrida den moturs tills klämbygel är lös nog att vicka fram och tillbaka på posten. För side-post batterier, vrid terminalen motsols och ta bort den från batteriet med den terminala änden intakt med bulten.
5

Lyft av drivremmen och ta bort generatorn enligt fordonets specifika reparation riktlinjer. Det finns ingen anledning att koppla bort den positiva polen änden av batteriet eftersom den elektriska strömmen inte längre jordad. När generatorn ersätts, anslut drivremmen och återansluta den negativa klämman batteripolen eller bult och starta motorn för att testa systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73729.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.