Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

'93 Ford Ranger Transmission tvärbalken Bultar är Stuck

Ford utrustat 1993 Ranger pickup med en tvärbalk för att stödja vikten av transmissionen. Tvärbalken bultarna till de längsgående ramdelar kör ner sidorna av lastbilen. På grund av det exponerade läget av bultarna, väg behandling, fukt och grus tenderar att korrodera tvärbalken bultarna och göra dem svåra att avlägsna. Ta bort skruvarna som inte släpper med penetrerande olja med aggressiva metoder. Saker du behöver
Jack
träkloss
Nut splitter verktyg
Socket Ratchet
ställa
fotpund momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Placera en domkraft under växellådan. Placera en träbit ovanpå domkraften pad, sedan höja domkraften tills blocket i kontakt med växellådshuset bakom växellådan oljetråget. Höj transmissionen något, precis tillräckligt för att avlasta tvärbalken.
2

Placera muttern splitter över muttern på tvärbalken bulten. Dra den gängade delen av muttern splitter tills delningsblad rakt kontaktar en av lägenheterna på muttern. Se till att bladet bara bär på muttern, inte brickan.
3

Installera ett Ratchet och uttag på sexkantshuvud av muttern splitter. Håll fast den splitter på plats och vrid sexkantshuvud med Ratchet och uttag, tills muttern är helt skära igenom och lossnar.
4

Back off på splitter tills den kan tas bort från mutter och bult. Ta bort skruvarna från tvärbalken.
5

Installera de nya skruvarna och dra åt dem till 48 till 63 foot-pounds på 3,0 liters modeller, eller 65 till 85 foot-pounds på 2.3 och 4.0 liters modeller med hjälp av en fot-pund momentnyckel, socket och skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75792.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.