Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur byta ut bakljus på en 2001 Jeep Grand Cherokee

De baklysen på 2001 Jeep Grand Cherokee består av flera lökar och en bakljusaggregat som håller lökarna. Byta en glödlampa på Grand Cherokee innebär avlägsnande av bakljusaggregat, som ger tillgång till lökarna från baksidan. Det finns tre glödlampor i församlingen, den översta är den stoppljus och bakljus, mitten är den back-up lampa och botten blinkers. Reservlampor för bakljusen på din Jeep är tillgängliga från någon auto-delar återförsäljare. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna den bakre liftgate av din Jeep Grand Cherokee och lokalisera de bultar runt kanter bakljusaggregat. Det finns en skruv på toppen av bakljusaggregat och två ner den inre kanten av enheten.
2

Ta bort de tre fasthållande skruvarna med en 10 mm hylsa och spärrskaft, ställ dem åt sidan för återanvändning senare. Ta tag i bakljus huset med händerna och dra den rakt ut från kroppen.
3

Lokalisera uttaget för bakljus på toppen av enheten och vrid den moturs tills det lossnar från montering. Dra ur sockeln rakt ut ur aggregatet och ta bort lampan från sockeln genom att dra den rakt ut från vägguttaget.
4

Skjut en ny lampa i lamphållaren, att se den helt säten, sedan installera uttaget på baksidan av bakljusaggregat. Vrid sockeln medurs tills den låses enheten.
5

Placera bakljusaggregat på baksidan av jeep, skjuta den rakt in i öppningen tills den är jäms med kroppen. Montera de tre bultarna och dra åt dem med en 10 mm hylsa och spärrskaft. Dra inte åt dem eller plasthöljet kommer att spricka.
6

Flytta till den motsatta sidan av bilen och upprepa processen att byta bakljus i den andra ljus. Stäng den bakre luckan och vrid strålkastare omkopplaren i läge "ON" för att kontrollera att lamporna fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72239.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.