Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur till Sätta fast remmen på en 1996 Ford F-150

Ford F-150 infördes 1975. Den 1996 Ford F-150 var en 1/2 tons lastbil, finns i både två-hjul och fyrhjulsdrivna modeller drive. Den 1996 F-150 var utrustad med en 4,9-liters elektronisk bränsleinsprutning V-6 motor i basutförande. Valfria motorer i 1996 års F-150 ingår en 4,9-liters bi-fuel OHV V-6, en 5,0-liters V-8 och en 5,8-liters V-8. Drivremmen på 1996 F-150 styr rörelsen av flera motordelar som är avgörande för motorns livslängd, samt avgiftssystemet och kylsystem delar systemet. Saker du behöver
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
Ny drivrem
Visa fler instruktioner
1

Höj huven på F -150. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en spärr och uttag. Ta bort kylaren höljessektionerna bultar från toppen av kylaren, dra sedan radiatorn svepning uppåt och ut ur motorrummet. Titta under huven för bältesdragningen diagrammet. Om inget schema existerar, rita en ruta på ett papper som representerar framsidan av motorn, dra cirklar på rutan för att representera varje trissa i sin position på motorn, slutligen, dra en tjock linje mellan remskivorna visar dragningen av drivrem.
2

Trampa spännare med en 3/8-inch-drive spärr, genom att placera spärren på torget hål i spännaren kroppen. Spännaren är den metall, droppformade del som har en remskiva på spetsen av teardropen. Ta bort drivremmen från spännaren, då från motorn helt.
3

Installera den nya drivremmen över motorns kylfläkt. Dra remmen över varje motorremskivan som det visas i dirigering diagrammet under huven, eller på diagrammet som du ritade. Gör remspännaren det sista stoppet på ditt bälte routing. Tryck remspännaren med spärr, sedan installera remmen över spännaren.
4

Kontrollera den lodräta justeringen av drivremmen för att se till att det är centrerat i spåren på varje skiva. Tryck spännaren halvvägs och göra justeringar för att centrera bältet, om det behövs.
5

Montera kylaren kåpan i motorrummet. Dra kåpan bultarna ombonad med en spärr och uttag. Installera den negativa batterikabeln och dra åt den ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75752.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.