Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

351C Head Installation

Ford tillverkade 351 Cleveland, eller 351C, motor 1970-1974. Det verkar i olika Ford-fordon under denna period, särskilt Mustang. Den 351C Motorn är en V8-motor med ett topplock för varje sida av motorn. Installationen av cylinderhuvuden i en 351C motor är i allmänhet samma för alla fordon. Du måste ta bort olika komponenter beroende på vilken topplocket du byter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Vattenfast sealer
Motorolja lösningsmedel
Air kompressor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Placera ett uppsamlingskärl under kylaren dränera och öppna avtappningskranen med en hylsnyckel. Tappa av kylvätskan i pannan och ersätta avtappningskran. Förvara kylvätskan för senare användning.
2

Koppla bort insugningsröret från motorn med förgasaren fortfarande sitter. Avlägsna rören Ijuddämparingången från avgasgrenröret med en hylsnyckel och ta bort grenröret. Spela in positionen för tändstift kablar och lossa dem från tändstiften. Skruva loss tändstiften från topplocken.
3

Lossa drivremmen från kompressorn om din bil är så utrustad. Lossa bultarna för kompressorn med en hylsnyckel och driva kompressorn ur vägen. Demontera drivremmen för servopumpen. Lossa fästskruvarna för pumpen och flytta pumpen ur vägen. Utför detta steg endast om du tar bort den vänstra topplocket.
4

Koppla generatorn, tändspolen och luftinloppskanalen med en hylsnyckel. Ta loss slangen från luften grenröret på det högra cylinderhuvudet. Utför detta steg endast om du tar bort den högra topplocket.
5

bort de elektriska kablarna från baksidan av cylinderhuvuden. Lossa muttrarna till vipparmarna med en hylsnyckel och vrid vipparmarna att komma till stötstänger. Anteckna position stötstänger och ta bort dem från motorblocket.
6

Record positionerna för de bultar på motorblocket. Koppla monteringsbultarna med en hylsnyckel och dra cylinderhuvudena från motorblocket. Ta bort de cylinderlockspackningar från motorblocket och kassera dem.
7

Rengör monteringsytorna för topplockspackningen med en packning skrapa och butik trasa. Montera nya cylinderlockspackningar över tapparna på motorblocket och montera nya packningar på rören Ijuddämparingången. Placera topplocken på tapparna på motorblocket.
8

Coat huvuden topplocket montering bultar med vattentät tätning och placera dem i de ursprungliga hålen du registrerade i Steg 6. Dra åt skruvarna för första passet till 50 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt dem 60 foot-pounds på det andra passet, dra sedan åt dem till mellan 95 och 100 foot-pounds på tredje passet.
9

Testa stötstänger för rakhet genom att rulla dem över en plan yta och byt ut eventuella böjda stötstänger. Blötlägg tryckstängerna i motorolja lösningsmedel och rengör dem med tryckluft. Montera stötstänger enligt anteckningarna du gjorde i steg fem.
10

Rotera vipparmarna på plats och byt ut skydden för vipparmar. Dra åt fästbultarna för vipparmen omfattar till mellan tre och fem mul-pounds med en momentnyckel.
11

Montera avgasgrenröret till motorblocket och dra sina fästmuttrar till mellan 18 och 24 foot-pounds. Montera insugsgrenröret till motorblocket med en hylsnyckel. Anslut de komponenter som du tog bort i steg tre om du har installerat den vänstra topplocket. Anslut de komponenter som du tog bort i steg fyra om du har installerat rätt topplocket. Justera spänningen på drivremmar som du tog bort.
12

Fäst den elektriska kabeln till baksidan av cylinderhuvuden. Skruva fast tändstiften i sina hål på motorblocket med en hylsnyckel. Anslut den elektriska ledningar för tändstiften enligt anteckningarna du gjorde i steg två. Fyll kylaren med kylvätska du tömd. Starta motorn och kontrollera läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75437.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.