Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Blockering pga gammal gas i en tank

Blockeringar i bränslesystemet kan förvärras av gammal bensin, men är sällan orsakade av gammalt bränsle ensam. Om din bil har en blockering i sitt bränslesystem, kan du behöva byta ut eller reparera flera olika komponenter, inklusive bränslepumpen, bränsleledningar eller bränsletanken att helt avhjälpa problemet. I nyare fordon kan dina bränsleinjektorer också skadas av en kombination av dålig gas och blockeringar. Gammal bensin

Bensin separerar över tiden, särskilt bensin som innehåller etanol. Ju mer etanol bränslet innehåller, desto mer sannolikt är det att separera. Medan separerade gasen kan orsaka sin egen unika blandning av problem, främst på grund av vatten och etanol går igenom bränslesystemet utan bensin i blandningen på grund av bränsle separation, gammal bensin i och för sig inte har något i det som kan skapa stopp i bränslesystemet. Gammal bensin kan dock bidra till blockeringar i ditt bränslesystem.
Bränslesystem Blockering

blockeringar i ditt bränslesystem orsakas av partiklar av smuts, damm och diverse skräp blanda med din bensin och reser genom ditt bränslesystem. Dessa partiklar kommer så småningom komma till ett område i ditt bränsle system där de inte längre kan flyta genom och kommer antingen skapa en blockering på egen hand eller att de kan bygga upp och samla över tiden för att skapa en blockering.


Bad Bränsle och blockeringar

När bränslet sitter i din bensintank under långa tidsperioder, smuts och skräp som finns i bränslet självt kommer att blandas med befintlig smuts, rost och skräp i bensintanken. Ju äldre bilen är, desto mer sannolikt är det att ha föroreningar som byggts upp i bränsletanken. När gas sitter i tanken i flera veckor eller månader, kommer dessa ämnen att sjunka till botten av tanken. När du försöker att köra fordonet, kommer detta skikt av skräp sugas upp i din bränslepump och skapar blockeringar i ditt bränslesystem. Ju längre bensin sitter, är det mer troligt att din bil att uppleva en blockering när du försöker starta den. Addera Förhindra blockeringar
p Om du vet att din bil kommer att sitta under en längre tid, försök att köra det så att det är väldigt, väldigt lite gas kvar i tanken innan du parkera den på lång sikt. När du går att köra ett fordon som har haft gas sitter i tanken, satte en flaska bränsle stabilisator i och lägga till så mycket ny gas som möjligt för att minimera mängden dåliga, separerade bensin som når din motor. Om din bil har suttit i flera månader eller längre med en hel del dålig gas i tanken, kanske du vill ha din mekaniker bort dåliga gasen från tanken manuellt genom att antingen släppa tanken eller suga ut bränslet.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75607.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.