Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ut en Volvo 850 Turbo

Volvo 850 var den första framhjulsdrivna Volvo och markerade den svenska biltillverkarens övergång till Lexus-liknande komfort snarare än BMW-liknande sportighet. Det var Volvos första allvarliga razzia i den amerikanska marknaden samt, eftersom de installerade många lyxiga bekvämligheter för att marknadsföra 850 som en europeisk lyxbil. Volvo behöll några av sportighet de bakhjulsdrivna Volvobilar med valfria turbos. Turbon styrkor mer luft i förbränningsrummen. Tyvärr har många av de tidiga turbos inte använda stark nog stål och kan spricka med tiden. Saker du behöver
Wrench set
Skruvmejselsats
Drop kläder
Visa fler instruktioner
1

Sätt Volvo in i parken, företrädesvis i din uppfart eftersom du behöver utrymme runt framsidan av din bil för att arbeta på motorrummet. Dra i nödbromsen och vända bilen av. Dra huvfäste till vänster om förarens kolumnen och sedan ur bilen. Prop huven upp med prop pinne och drapera släpp kläder över sidan av motorrummet för att skydda kroppen paneler från eventuella repor.
2

Lokalisera turbo bostäder ovanpå motorn. Det kommer att bli en kaffe burk-sized metallskal på luftintaget och hakas i avgassystem rubriker. Loss röret luftintag från framsidan av turbon genom att skruva av O-ringen klämma från runt röret. Unbolt fyra bultarna som håller turbo på avgassystem rubriker. Stötta turbo medan unbolting, så ingen onödig stress placeras på bultgängorna. Unbolt de fyra bultar som håller fast den bakre delen av turboladdaren till luftintaget på motorn. Dra turbo ut och lägg den åt sidan.
3

Bolt den nya turbon på avgas header. Första tråden bultarna genom så justeringen är rätt, då skiftnyckel bultarna ner flush. Bolt de fyra bultarna till motorns luftintag-port. Skruva O-klämman på luftintaget röret över inloppet hålet på turbon. Stäng huven och ta bilen för en hårddisk så att turbon fungerar. Du ska känna effektökningen ca 3000 rpm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75202.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.