Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Kontroll När TCC Kopplar på en 3T40

The momentomvandlarkoppling (TCC) styrs av en liten solenoidventil på en GM-3T40, en tre-växlad växellåda. TCC sparkar i när motorn är på tredje växeln. Det tillåter motorn att minska sina varv per minut samtidigt bibehålla hastigheten. Det är en version av "overdrive" i äldre transmissioner. Merparten av denna kontroll görs av en färddator som du inte kan justera. Men det finns en enkel kabel justering du kan utföra själv för att förändra när TCC ingriper. Saker du behöver
Transmissionsolja (tillval) katalog C-clamp
1/2-tums skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kolla transmissionen vätska under huven. Om den är låg, fyll den till önskad märket.
2

Ta en stor kabel som passerar över den vänstra sidan av motorns luftintag. Det bör finnas bredvid den plats som anger motorns cubic inches i fetstil på toppen av ventilkåporna.
3

Skjut fingrarna runt en stor knapp kontakt där kabeln vänder och börjar stänga ner. Tryck på knappen på sidan av kontakten. När du hittar knappen, placera en liten C-klämma runt kontakten och för att hålla knappen stängd.
4

Dra i kabeln något för att släppa spänningen. Ta bort C-klämman. Nå ner förbi konsolen som håller kabeln och ta gasspjället. Det är fjäderbelastad mutter bakom fästet. Dra tillbaka den något med fingrarna. Om du inte kan dra tillräckligt hårt på det, lyft en 1/2-tums skiftnyckel över den och dra på det och skiftnyckel tillsammans, men stäng inte nyckeln. Bara använda om för hävstångseffekt.
5

Dra i kabeln tills det gör flera klickande ljud när den justerar. Lossa muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75791.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.