Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter ett fönster Stop

Ett fönster stopp är en komponent som finns i dörrpanelen för varje bil dörren på din bil. Dess syfte är att stoppa fönstret när den är i nedfällt läge. Om fönstret stoppet behöver bytas, kommer fönstret inte automatiskt stannar i rätt läge när den rullade ner. Med rätt verktyg och instruktioner, kan du ersätta ett trasigt fönster stopp i ditt fordon. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
4 mm insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

lokalisera skruvarna som håller luckan på. Skruva loss båda skruvarna försiktigt, sätta skruvarna åt sidan på en säker plats (t.ex. i en påse eller behållare). Ta bort alla skruvar innan du försöker ta bort dörrpanelen.
2

Ta tag i baksidan av dörrpanelen på botten och försiktigt men bestämt ge det ett ryck. Den nedre klippet ska komma fri. Gör samma sak för alla av dörren clips, som kommer att placeras längs botten av panelen. Dra bakåt på panelen och i en något uppåtgående riktning för att lyfta luckan bort från dörren. Addera 3

Leta reda på skruvarna som håller högtalaren på plats, om tillämpligt (det bör finnas tre). Skruva loss högtalaren skruvarna och ta försiktigt bort högtalaren ur sitt hål.
4

bort det trasiga fönstret stopp, vilket borde vara en kvadratisk form och kan vara gjorda av plast. Det är oftast placerad i den tomma högtalaren hålet. Sätt fönstret i det nedre läget med ca 5 cm från fönstret sticker upp ovanför toppen av dörrpanelen (detta medger fönstret
5

vara i rätt position för att installera den nya för alla fordon). När rullade ner, kommer fönstret att vara synlig innanför dörren genom högtalaren hålet. Den nedre delen av fönstret bör vara ganska nära fönstret stoppskruven hål, så att fönstret stoppet ordentligt kan installeras.
6

Sätt insexnyckeln i insexskruven för det nya fönstret stopp. Montera brickan över skruven. Lokalisera hålet fönstret stopp, ett tomt skruvhål, inom den tomma högtalaren rymden. Håll det gamla fönstret stannar upp till den tomma skruvhål och säkerställa att den passar för att bekräfta att det är rätt hål. Placera den nya skruven fönster stopp i hålet men bakom glaset försiktigt i den tomma högtalaren rymden. När fönstret är i rätt nedfällt läge, kommer du att kunna se botten av fönstret inne i högtalaren hålet, fönstret stoppet måste vara i stånd att förhindra botten av fönstret från att gå ner någon längre eller förbi fönstret sluta. Dra åt skruven för hand, dra sedan åt med insexnyckeln för att säkra det på plats.
7

Test fönstret för att se till att det går upp och ner ordentligt och att fönstret stannar i rätt position . Om fönstret stoppet har installerats korrekt, kommer fönstret stannar i sitt normala läge då rullas ner. Om fönstret inte stannar i rätt läge, gå tillbaka och återigen dra åt insexskruven på fönstret stopp, upprepa testprocessen.
8

Sätt högtalaren på plats och fäst den med högtalare skruvar.
9

Roll fönstret hela vägen ner. Placera det övre hörnet av dörren panelen ovanför dörren. Justera den förstärkta läpp av dörrpanelen över den inre läppen av dörren. Samtidigt se läppen hålls på plats, föra baksidan av panelen ned. När panelen är fasthakad på dörren, bör det glida framåt och in i rätt läge. Kontrollera för att se till att skruven hål laguppställningen. Skjut dörren klippen på plats. Placera skruvarna i dörrpanelen att åter fästa panelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74582.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.