Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man bygger en Dana 35

En Dana typ 35 differentialdrivenheten är en allmänt använd bakre redskap i terränggående fordon. Extrema körförhållanden kan skada viktiga delar, såsom den bakre växeln. Du kommer att behöva bygga en Dana 35 bakre differential gear efter en betydande förändring eftersom det är det enda sättet att fixa en trasig växel av denna typ. Problemet är vanligt, men fix är lätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Skruvnyckelsats
Set uttag
Hammer
Catch pan
Paint skrapa Sida 3 -fot brytjärnet
uppsättning skruvmejslar
Ringhjul
Växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och sedan höja det med en domkraft och ställ den på pallbockar. Ta bort hjulen med en rörtång och ställ dem åt sidan. Ta bromstrumman genom att träffa dem med en hammare och dra dem fria från hjulbultarna.
2

Använd en skiftnyckel för att koppla bort drivaxeln genom att separera det på kardanknuten. Separera fjädrarna från bakaxeln bostäder med skiftnyckel. Ta det differentiella genom att skruva loss bultarna med skiftnyckel sedan rinna växellådsolja ur huset i en fångst pan. Alltid återvinna avfall vätskor enligt lokala miljöbestämmelser. Skrapa den gamla packningen utanför differentialhuset med en färgskrapa medan oljan rinner.
3

Skruva av Dana 35 mittappen s låspinne med skiftnyckel för att lossa det mittre stiftet. Denna låstapp är belägen på utsidan av höljet på baksidan av den bakre axeln. Ta det mittre stiftet från drevhållaren inuti axeln bostäder. Gå till ena änden av axeln och tryck in på slutet. Återgå till differentialen och dra klippet från slutet av axeln du bara drivit i. Upprepa för den andra änden drar då både ur axeln bostäder och ställ dem åt sidan.
4

Lossa hållaren bultar av växeln. Ta bort dessa bultar och dra drevhållaren ut. Vissa redskap kommer att ha shims inklämd runt bäraren för att förhindra att växeln från att flytta från sida till sida. Om transportören inte kommer ut lätt, kan du bända försiktigt ut den med en skruvmejsel. För svårt att ta bort transportörer, använd ett spett, men se till att du inte skadar huset.
5

Avlägsna växellådsolja ringen och ersätta den med en ny. Dra åt fästbultarna till 70 foot-pounds. Sätt tillbaka bäraren in i höljet. Smörj lageröverfallen med växellådsolja. Installera båda axeländarna, byt centrum stiftet och dra åt låsbulten på utsidan av axeln bostäder.
6

Installera en ny differential packning och säkra differential lock på plats igen. Fyll differential med växellådsolja genom påfyllningslocket placerad på utsidan av Dana 35 växelhuset. Höj fordonet med domkraft och ta bort domkraften. Sänk fordonet på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73178.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.