Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter olja Sändande enhet på en 1996 Grand Cherokee

Ligger på passagerarsidan av motorblocket, oljetrycksgivarens i 1996 Jeep Grand Cherokee omvandlar motorns oljetryck för milliampere och skickar denna information till motorstyrningen dator . Oavsett om din Jeep har en 4,0-liters rak sexcylindrig eller en 5,2-liters V-8, sitter sensorn på nästan samma ställe på motorblocket. Sensor misslyckanden kan uppvisa så felaktiga värden på oljetryck mätare på instrumentpanelen eller ett lågt tryck att blinka på och av slumpmässigt. Du kan byta ut sensorn på några minuter, och en ny sensor är tillgänglig från Jeep eller genom en delar butik. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Jeep och lokalisera den negativa batterikabeln sluta vid batteriet. Lossa spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel separera sedan kabeln från batteriet. Isolera kabeländen från batteriet medan du arbetar.
2

Lokalisera oljetryckgivare på passagerarsidan av motorn, nära oljefilterhuset. Sensorn gängorna i motorblocket och har en elektrisk anslutning på toppen av det med en enda tråd lossnar det.
3

Release låsspärr den elektriska kontakten drar sedan kontakten från sensorn och lägg det åt sidan. Skjut en djup uttag över sensorn, anslut en spärr för den och rotera sensorn moturs tills den är fri från motorblocket. Släng den gamla givaren.
4

Placera den nya givaren i motorblocket, rotera den medurs för hand tills det är ordentligt. Placera hylsa och spärrskaft på sensorn sedan försiktigt vända den annan 1/4-turn att säkra den.
5

Skjut den elektriska kontakten till den nya givaren tills låsfliken ingriper. Flytta tillbaka till batteriet och placera den negativa batterikabeln änden på batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75472.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.