Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bältet i en 1997 Oldsmobile Achieva

Motorn tillbehör på 1997 Oldsmobile Achieva såsom generator, luftkonditionering kompressor, vattenpump och servopumpen är alla drivs av ett komplett bälte - det Serpentine belt. Den Serpentine belt driver varje motor tillbehör genom att dirigera runt alla tillbehör remskivor samtidigt. När motorn vevas upp, stängs serpentin bälte runt varje motor tillbehör remskiva på samma gång. Titta efter eventuella skador på bandet och ersätta det omedelbart om det behövs. Saker du behöver
1/2-tums enhet breaker bar
1/2-tums kit drivhylsa (metrisk)
Visa fler instruktioner
1

Look på toppen av plasten radiatorn svepning och gör en mental anteckning av placeringen av bandet-routing diagrammet. Diagrammet är på toppen av höljet. Hänvisa tillbaka till dirigeringsinstruktioner från detta diagram när du sätter den nya remmen runt remskivorna.
2

Lokalisera självjusterande spännare tillbehör bälte på framsidan av motorn. Sträckaren består av två delar, den fjäderbelastade armen och kabelstyrrullen som är ansluten till botten av spännarmen.
3

lindra spänningen från tillbehöret bältet från bulten som ansluter kabelstyrrullen till spännarmen. Pivot sträckaren i en medurs riktning med en 1/2-inch enhet breaker bar och en metrisk socket tills spänningen är av remmen. Dra ut bältet från runt spännrullen trissa som är förbunden med spännarmen. Släpp spänningen från brytaren tills spännaren slutar snurra.
4

Packa tillbehöret bältet från varje tillbehör remskiva. Dra remmen runt fläktbladen och upp ur motorn också.
5

Sänk den nya remmen nära fläktbladen. Dra remmen runt varje fläktblad och dra remmen runt varje tillbehör remskiva med hjälp av routing riktningar från bältet-routing diagram.
6

Vrid spännaren i moturs riktning med breaker bar och metriska uttaget. Dra den nya remmen runt spännaren spännhjulet och ställa den innanför remskivan. Släpp spänningen från breaker bar tills kabelstyrrullen stoppar återgång mot bandet. Dra breaker bar och uttag av spännhjulet och ur motorn väl.
7

Se över det nya tillbehöret bältet så att det är helt inne i alla de tillbehör remskivor. Veva motorn i ca 15 sekunder för att se till att bandet revbenen helt sittplats till spåren i varje remskiva. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74250.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.