Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en tomgångsskiva

Olika motorer använder olika drivremmar dirigeras längs en trissa system för att driva motorkomponenter. Den viktigaste remskiva vevaxel remskiva, oftast den lägsta trissan i centrum. Därifrån den banddragningar servostyrningen, generator, luftkonditionering kompressor (om sådan finns), vattenpump, automatiska remspännaren (om tillämpligt) och spännhjulet. För att ta bort kabelstyrrullen från ett fordon innebär drivremmen måste tas bort. Innan du börjar, se till att ha en reparationshandbok för fordonet du arbetar på att lära sig det korrekta förfarandet för att ta bort spännrullen. En annan aspekt att avgöra är placeringen av drivremmen och om det finns tillräckligt med utrymme för att komma åt kabelstyrrullen med nödvändiga verktyg för att ta bort den. Vissa bilar kan kräva att ta bort ett hjul och fender stänkskydd för att komma åt trissystemet på motorn. Saker du behöver
Repair Ratchet manuell Mössor och Hylsnyckelsats
Open-end/box-end Blocknyckelsats
brytjärnet (tillval) katalog bil hissen eller jack (tillval)
Skruvmejselsats (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen och leta reda på drivremmen. Titta längs fronten ramlisten, under huven, eller fender järnväg nära drivremmen för drivremmen routing diagram. Om det inte finns, finns i reparationshandboken för att bestämma placeringen av spännhjulet i remskivan systemet. Det finns oftast bara en remskiva som inte uttryckligen bemyndiga en komponent för elektriska alternativ i motorn, och det är spännhjulet. Förväxla inte kabelstyrrullen med bältet spännaren.
2

Ta bort drivremmen genom att lindra spänningen på remspännaren (om tillämpligt). I vissa fordon, kan lyfta den och ta bort ett däck och en fender hjulhuset stänkskydd krävas. Om en remspännare inte är närvarande, troligen spänningen på remmen är skapad av positionen för generatorn i en slitsad konsol. Lossa skruvarna på slitsade fästet och manipulera generatorn för att släppa spänningen på bandet för att ta bort det. Om en remspännare är närvarande, kommer det att krävas en viss storlek skiftnyckel, spärrfunktion eller verktyg för att släppa spänningen. I de flesta fall kommer en skiftnyckel placerad på bulten vid centrum av den trissa eller en spärr (med ingen socket) införd i en fyrkantig enhet placerad på basen av spännaren vridas medurs. Denna rörelse på den automatiska spännaren kommer att tillåta tillräckligt med rörelse i bandet för att dra bort den enklaste trissa för att komma, oftast generatorn.
3

Ta inte bort hela bältet om dig 're ersätta bältet. I de flesta fall kan du låta bältet dinglar från de befintliga remskivorna så länge den inte är i vägen för att komma åt spännhjulet.
4

Lokalisera kabelstyrrullen i remskivan systemet.

5

Använd en spärrhake och en sockel eller en hand nyckel för att vrida bulten huvudet beläget i centrum av den moturs spännhjulet. Ta bort skruven och ta bort remskivan.
6

att byta tomgångsskivan proceduren omvänt. Om en slitsad alternator bracket lossades att lindra spänningen på remmen, använd ett spett för att utöva påtryckningar på den positionen i generatorn, och dra åt fästet bultarna. För att kontrollera remmen har rätt spänning, bör du kunna vända på bandet över med tummen och pekfingret på ena handen som sitter på remskivan systemet och få motstånd från täthet av bandet. Om du inte kan vända det, är remmen för hårt. Om du kan vända det alltför lätt, är bältet inte tillräckligt stram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71149.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.