Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Lossa Harmonic Balancer bulten

En motor är som en blixt i en flaska, kontrollerade kaos som bäst. Förutom att expandera gaser, motorns förbränningshändelser producerar ett antal oönskade biverkningar. Exploderande bensin skapar en tryckvåg som vi uppfattar som ljud, men som motorn upplever som minut vibrationer som arbetar sig ner genom kolvarna, stavar och vevaxel. I kombination med förbränning händelser som är något ur synk, kan dessa vibrationer orsaka vevaxeln att vibrera, deformeras och snäpp. Den harmoniska balansaxel absorberar dessa vibrationer med en gummiring som omges av en annan tung metallring. Skruven som håller fast det kan vara svårt att ta bort, men inte om du vet några knep innan du går i. Du behöver
Golv jack
Jack står
grundläggande handverktyg
1/2 tum spärrnyckel med 3-tums förlängning
Breaker bar
Silvertejp
Kan av dator damm remover
Visa fler instruktioner
1

Höj framsidan av bilen med en domkraft och fäst den med ett par pallbockar. Starta motorn och värm till sin högsta driftstemperatur, eller tills kylfläktarna sparka på. Stäng av motorn. Du måste gå ganska snabbt från och med nu, så se till att du planera i förväg och har rätt verktyg till hands. Har de lämplig storlek hylsor monterade på flera ratchets förväg så att du inte behöver slösa tid på jakt efter den rätta storlek sockets.
2

Ta bort alla banden som ansluter vevaxelremskivan till motor tillbehör. Om du har en äldre kilrem setup, lossa generatorns skruvar, rotera generatorn nedåt och dra remmarna bort. Om du har en serpentin bälte, montera en sockel eller skiftnyckel till remspännaren och tillämpa medurs påtryckningar att lossa bältet. Du behöver inte nödvändigtvis ta bort det, men det kan göra jobbet lättare.
3

Montera breaker bar över i slutet av din 1/2-tums spärrnyckel, som du 've redan försedd med en tre-tums förlängning och en socket dimensionerad för balancer bulten. Håll en spray-kan av tangentbordet dammsug upp och ner, och satte spetsen på sprayröret rätt över skruvskallen. Tryck in avtryckaren på burken och spraya bulthuvudet i ca 20 sekunder. Drivmedlet i kan kommer att fungera som ett köldmedium, vilket bulten till frost över. När bulten svalnar, kommer dess metall kontrakt och kommer att dra bort från den heta vevaxeln.
4

Montera sockeln, Ratchet och breaker bar på bulten-huvudet och ge det en kraftig ryck. Om bulten inte lossnar eller vevaxel varv, sedan snabbt lyfta breaker bar upp till botten av ramen och fäst den där med några silvertejp. Se till att det inte sitter på något som kommer att bryta eller böja.
5

krypa ut från under bilen och har en assistent vrid tändningsnyckeln till bulan startmotorn. Starta inte bilen, och inte ligga under bilen medan assistenten gupp startmotorn. Om spärren lossnar eller något går fel, kan du bli allvarligt skadad. Om allt går enligt planerna, kommer spärren spänna bulten medan startmotorn vrider vevaxeln runt den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75471.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.