Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en Drivning

En motor makt överförs till sändning, vilket tillåter motorn att producera el inom optimala varvtal. Dock måste alla att makten sedan överföras till differentialen och slutligen till hjulen. Detta är en uppgift för den drivaxel som förbinder baksidan av överföringen till differentialen med U-fogar. Ändra drivaxeln är en enkel process, men kräver att nästan hela jobbet utföras från under fordonet. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
Jack
2 pallbockar
Wrench
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Placera en enda stoppklots framför båda framdäcken. Stoppklossarna är nödvändiga för att förhindra att fordonet rullar framåt när drivaxeln har tagits bort.
2

Placera en domkraft under mitten av differential, höj sedan baksidan av fordonet med domkraft. Placera en enda pallbock under varje sida av differentialen vid varje axel bostäder, sedan sänka bilen på pallbockar med domkraft.
3

Lossa drivaxeln från differentialen. Den drivaxel fäster till differentialen med två bultar, vilka är i form av bokstaven "U" Varje bult använder två muttrar för att säkra bulten på plats. Ta bort varje mutter med en skiftnyckel, sedan använda en hammare för att knacka bultarna ur differentialen. Dra drivaxeln bort från differentialen.
4

Avlägsna drivaxeln från baksidan av transmissionen genom att dra drivaxeln mot differentialen. Denna ände av drivaxeln kallas det "ok." Sätt oket av byte drivaxel till baksidan av sändningen, tryck sedan på drivaxeln mot överföringen tills drivaxeln stoppar
5

.
6

Anslut drivaxeln till differentialen. Först, se till att drivaxeln ställer upp med differential. Den del av skillnaden kan vridas genom att helt enkelt vrida en av de bakre hjulen. Placera drivaxeln på plats mot differential, montera sedan drivaxel s två U-formade bultar genom drivaxeln och in i differentialen. Fäst skruvarna på plats genom att installera och dra åt bulten s fästmuttrar med en skiftnyckel.
7

Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft, ta sedan bort de två pallbockar underifrån differentialen. Sänk bilen till marken med domkraften. Dra de två hjul kilar ifrån framdäcken att slutföra processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71191.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.