Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort dörrpanelerna på en Chevy Silverado

Flera olika skäl för att ta bort en dörrpanel på en Chevy Silverado. Sidoruta reparation, högtalare utbyte, fönster styrenhet, fönster motor, uppgradera till en riktad sida backspegeln (en som visar riktat ljus på spegeln när du slår på riktningsomkopplaren) eller ens byta dörrpanelen själv är alla skäl som kräver att ta bort dörrpanelen. Förfarandet är inte alltför komplicerat, men det finns några försiktighetsåtgärder för att ta hänsyn till. Saker du behöver
Liten, vinklad trim
bända verktyg Liten, blad rak kant skruvmejsel
7-mm hylsnyckel eller spärrnyckel med en liten förlängning och 7-mm-uttag
Show Mer Instruktioner
1

Öppna dörren och makt fönstret hela vägen ner om möjligt. (Om du ersätter fönstret motor och fönstret inte fungerar, är det inte nödvändigt att du har fönstret ner, men det ger dig mer utrymme att arbeta med utan risk för repor i fönstret.)
2

Avlägsna sidan segel backspegeln i det övre hörnet av dörrpanelen. Denna trimningsstycket täcker insidan av sidovyn spegeln. Bänd bort det med de små, vinklade trim verktyget från den övre och bakre sida. När de två kvarhållande caps släpps, pivot toppen av seglet ut och extrahera den från botten ankare på dörrkarmen.
3

Bänd dörrlåset trim bezel bakifrån mot framsidan av dörren med trim verktyget. Skjut den framåt när den bakre klämman släpps för att ta bort den från dörrpanelen.
4

Använd trim bända verktyg för att bända modulfönstret kontrollen uppåt bort från framsidan av armstödet. Vara medveten om den har kopplingar kablaget under den.
5

Koppla anslutningarna kablaget. Den har särskilda insticksanslutningar så du behöver inte oroa dig för att blanda upp dem för återmontering. Använd en liten, blad, rak kant skruvmejsel för att trycka pluggen lås, och sedan dra ut stickkontakten ur fönstret styrmodulen. De tre stickkontakter innefatta befogenhet spegeln, fönstret motor och makt selar lås.
6

lokalisera och ta bort dörrpanelen fästskruven under den bakre delen av fönstret styrmodulen hålighet. Använd en 7 mm hylsnyckel, eller en spärr, förlängning och 7-mm-uttag.
7

Lossa fästskruven under dörren draghandtag med hylsnyckel eller spärrnyckel.

8

Bänd dörrhandtaget trim infattning, återigen från baksidan mot framsidan av dörren som dörrlåset trim infattningen. Avsätta dörrhandtag trim bezel och arbeta bort det på dörrhandtaget.
9

Bänd interiören linsskyddet ljus från den nedre delen av luckan. Bänd det från botten för att avsätta klippen, och sedan dra ut anslutningen kablaget.
10

Bänd dörrpanelen från dörrkarmen med trim verktyget. Börja längst ner och arbeta dig upp båda sidorna.
11

Lyft luckan uppåt gång unseated från dörrkarmen för att ta bort den övre fasthållningsläppen av panelen från dörrkarmen. Återigen, vara medveten om att en eller två tråd kabelstamsanslutningar fortfarande kommer att anslutas till baksidan av panelen.
12

Nå bakom dörrpanelen och samtidigt stödja den och koppla ur selen högtalarkabeln och, om tillämpligt, den uppvärmda sätet kablaget. Ta bort dörrpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71785.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.