Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du köper en begagnad bil för Under $ 1.000

Att köpa och äga en bil på billigt behöver inte vara en övning i låg-Balling och frustration. De flesta riktiga gearheads kommer att säga att du inte riktigt har haft en bil tills du har ägt en som är värda mindre än försäkringen avdragsgill krävs för att åtgärda det. Äga en riktigt billig bil är en väldigt befriande upplevelse, fordonsindustrin motsvarar slutligen konfrontera dina mardrömmar och gå till skolan i bara ett par kalsonger. Att köpa en som passar dina behov kan kräva några Machiavellian taktik, men om du följer dessa enkla tips, då kommer alla hamna lycklig i slutändan. Instruktioner
1

Använd alla resurser till ditt förfogande för att få en känsla för marknaden innan du kliver ut genom dörren, och ta reda på vad $ 1000 kommer att få dig. Detta steg är kanske den mest avgörande, eftersom fordonsmarknaden värden varierar med årstiden, priset på gas, det politiska klimatet och - bokstavligen - priset på te i Kina. Detta gäller särskilt för fordon som antingen är väldigt bra eller väldigt dåligt på gas, en ständigt föränderlig faktor som har ett enormt inflytande på begagnad bil utbud och efterfrågan
2

Kör till den mest -. Ahem - ekonomiskt utmanade en del av ditt län. Starta verktyg runt stadsdelar i mitten av ingenstans, och leta efter gamla bilar som sitter i någons trädgård. De bästa erbjudandena där ute inte är noterade, de sitter inte på sidan av vägen med en "till salu" skylt, och de är aldrig, aldrig, aldrig sitta på ett återförsäljaravtal mycket. Leta efter en gård med flera bilar parkerade i det, med en bil märkbart nyare och bättre bevarade än de andra. Det är husägare bruksbil, vilket innebär att resten antagligen bara sitter där.
3

Undersök din målgrupp bil från ett avstånd. Bilar utan registreringsskyltar är bra, bilar sitter i midjan högt gräs inte. Extreme rost, hemsk färg och bucklig kaross är ett gott tecken, oddsen är att ägaren parkerade sin bil eftersom är såg fruktansvärt, inte för att det gick sönder. Beat-up letar bilar brukar köra bättre än orörda bilar i samma prisklass, helt enkelt eftersom det är allt de har för dem.
4

Dra upp till huset och knacka lätt ditt horn ett par gånger. När du får husägare uppmärksamhet, berätta för honom vad du är där för och be honom att eskortera dig till bilen. Även om han säger att det är inte till salu, be att få titta på det ändå. Inspektera bilen för uppenbara skador, få lite historia på den om möjligt. Om personen som svarar i dörren vet något om bilen, sedan har kalla honom någon som gör.
5

Titta på bilen på nära håll och undersöka för uppenbara problemområden, och göra anteckningar av saker som kommer att kosta pengar att fixa senare. Håll ditt fokus på vad som gör bilen säker och pålitlig, inte vad som gör det ganska. Spindelnät och döda blad är fina, torra ruttnade däck, lösa styrningens komponenter, massiva ratt slop (med motorn avstängd) och svampiga bromsar inte. Titta noga under bilen för tecken på läckande vätskor, speciellt mörka fläckar i smuts eller fläckar av sand eller svärtade gräs i det döda gräset under bilen.
6

Kontrollera bilens vätskor, och vara extremt försiktig med vätska som ser alltför ny. Bright green frostskyddsmedel, kristallklart olja och rubinröda transmissionsolja i en takt-till-döden 1981 Caprice kan ha varit ägarens försök att antingen lura en potentiell köpare eller att åtgärda ett problem med en fluid förändring. Detta gäller särskilt för transmissionsolja, eftersom förändrade vätska är oftast det första som en ägare gör när hans växellådans kopplingar eller momentomvandlare börjar gå ut.
7

Starta bilen om möjligt. Oddsen är att bilens batteri är antingen döda eller saknade. Om ägaren försöker berätta för dig att komma tillbaka senare, då erbjuda att dra ut batteriet ur din bil och koppla in den. När du får bilen igång - förutsatt att du gör - hålla ett öga, öra och näsa ut för något ovanligt. En bil som har stått parkerad under en längre tid kommer att stamma och röker en liten stund den värms upp, ofta resultatet av damm, insekter och spindelnär konsumeras i bränderna i förbränningen.
8

Låt motorn att värma upp lite, sedan snabbt blip gasreglaget för att se hur snabbt den svarar. Bli inte förvånad om det hackar lite, bensin går dåligt, och motorerna inte gillar det. Om du misstänker dålig gas, öppnar tanklocket och lukt. Bad gas har en mycket stark, rancorous stank, som Bärgräddfilspaj i en kloak full av aceton. Du vet om det är aktiverat. Om gasen är dåligt men motorn går, förväntar sig att stamma lite
9

Kontrollera igen vätskorna,. Om de har ändrat färg, lukt eller struktur i någon större utsträckning, så kommer du vet att ägaren bara bytt dem och har inte kört bilen sedan. Dåligt tecken. Hoppa in i bilen och satte foten på bromsen om du inte redan har. Ge det ett par snabba kranar och sedan hålla den. Pedal som omedelbart sjunker till ordet kunde indikera låg fluid, luft i ledningarna eller en dålig huvudcylinder. En som verkar fast vid först och sedan långsamt sjunker till golvet kan tyda på en dålig huvudcylinder, läckande slavcylindrar eller läckande bromsledningar. Om ABS tänds efter åtta eller tio snabba stick, räkna med att köpa en ny ABS ackumulator eller pump.
10

Lämna foten på bromsen och sätta upp överföringen i enheten, neutral och back. Om det verkar konstigt och du har redan fastställt att vätskenivån och kvalitet är tillräcklig, då transpersoner är förmodligen hashed. En dålig sändning är en deal-breaker när du tittar på en sub-$ 1000 bil som du faktiskt planerar att köra. Gå bort. Om överföringen fungerar och motorn inte stannar eller hackar när du sätter den i växeln, då gå för en provtur runt fastigheten, om möjligt.
11

Gör några snabb vänster-höger -vänster övergångar och en eller två snabba stopp för att fastställa tillståndet i suspension. Ta det lugnt i början, om du inte vill ta reda på om en trasig kulled vid 60 mph i en 1-G varv. Känn efter hur bilen reagerar på insatsvaror. Du är inte ute efter direkt hantering kapacitet, du lyssnar och känner efter tecken på obalans i suspension. Anser rulla mer i en vänstersväng än i en rätt? Hämtar den åt sidan? Låser ett hjul regelbundet upp? För att du hör ett knyst, skallra eller clunk bara när du svänger åt ena eller andra? Alla dessa indikera något busted i suspension.
12

uppskatta vad de nödvändiga reparationerna kommer att kosta dig, och subtrahera det från din ursprungliga erbjudandet. Subtrahera ytterligare 40 procent från det, och sedan låta säljaren prata dig upp med omkring 20 procent så han känns bra om det. Om han verkar fastnat på mer än du är villig att betala, dra sedan dina pengar, börja räkna den till "se om du har tillräckligt," och sedan berätta för honom att du inte verkligen söker just den modellen, ändå . Om det är en bil, säg att du ville ha en lastbil. Om det är en lastbil, säg att du ville ha en båt.
13

sätta lite press på säljaren genom att berätta för honom att du bara passerar på väg för att titta på ett annat fordon, och att du är ut ur staden. Du lämna i två dagar och du kommer att vara tillbaka på 2 februari 2140. Vid denna punkt, har du täckt alla baser med högt tryck salesmanship att en begagnad bil försäljare skulle använda på dig. Du har hittat en person som behöver det du har, har du gjort honom må bra om köpet och du har inrättats en tidsgräns för erbjudandet.
14

Gör en ursäkt att lämna för ungefär en timme. Detta ger dig tid att tänka på inköp, och att ge säljaren tid att titta runt hans hus och tänka på alla de saker han kunde köpa ikväll för $ 700 i kontanter. Avkastning med en titt på ditt ansikte som din överväger en njurdonation. Han kommer panik, förmodligen sänka priset lite och ta vad du erbjuder, så länge det är grönt. Grattis, du har precis köpt en bil för mindre än en grand. Kom bara ihåg att du fortfarande behöver ett par hundra för att föra över äganderätten, tagga den och försäkra den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72081.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.