Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad Är Traction Bars?

Traction barer är enheter som håller bakaxeln från "studsar" på högpresterande och specialitet fordon. De är oftast förknippas med bilar som används för racing. Traction barer är också vanligt på fyra-hjulsdrivna fordon som ofta används off-road. I många fall, till exempel fyra-by-fours har dragning barer installerade på fabriken som en del av den ursprungliga utrustningen, så ägaren kanske inte ens vet att hans bil har dem. Problemet

Många högpresterande bilar och fyra-hjulsdrivna fordon har bladfjädrar som en del av bakfjädringen. Bladfjädrar ge en mer kraftig bakre suspension än en spiralfjäder kan leverera. Bladfjädrarna är bundna, fram och bak, till ramen av fordonet, och axeln är fäst vid mitten av fjädrarna på båda sidor. Detta medger en viss roterande ge som axelns vändningar bakåt när de tillhandahåller framåtriktade drivkraften till hjulen. I hård acceleration, kan denna vridning blir överdrivna och orsaka drivhjulen att börja hoppa upp och ner. Drivhjulen tappar väggreppet och göra en fantastiskt klapprande ljud.
LÖSNINGEN

Traction barer är tunga, styva stänger av stål som bult till botten av fjädrarna eller axeln, eller båda. De sträcker sig till de främre fjäder fästen på ramen av fordonet. Fästena på båda ändarna av traction barer svängs, för att undvika att skapa ytterligare tunga stressen punkter på upphängning. Designen förhindrar hjulet hop under hård acceleration i prestanda bilar genom att hindra axeln från att vrida bakåt när den levererar framåt framstöt. Traction barer hjälper också fyra-hjulsdrivna fordon underhålla dragkraft i off-road manövrar genom att förhindra hjulet studsar.
Installation

Även installationen är enkel för erfarna racing entusiast, en professionell butik kan justera dem exakt till din bil och utföra tester för att se till att de utför på en toppnivå. Medan de flesta fyra-hjulsdrivna fordon som redan har installerats på fabriken dragning barer, lastbilar som används för allmännyttiga ändamål på gårdarna och på landsbygden kan gynnas genom att ha dragkraft staplar installerat.
Biverkningar

På varma-stavar som har minskat markfrigång bör dragning barer alltid vara professionellt installerade. Den extra stål i suspensionen och minskad rörlighet i bakvagnen kan skapa allvarliga problem markfrigång i fordon som har minimalt spel till att börja med. I varje program kommer tillsats av dragning barer stelna bakfjädringen och göra för en mindre bekväm åktur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75473.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.